Last news in Fakti

5 Ноември, 2018 14:09 2 405 7

Пиян служител на съдебна охрана блъсна двама на мотор и избяга

  • пиян-
  • съдебна охрана-
  • моторист-
  • търговище

С постановление на Районната прокуратура в Търговище е задържан за срок до 72 часа служител на съдебната охрана Валентин П. Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на средни телесни повреди на повече от едно лице при управление на автомобил под въздействието на алкохол.

След инцидента служителят на съдебната охрана избягал от местопроизшествието.

Престъплението, в което е обвинен Валентин П., се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. Инцидентът е станал в петък, 2 ноември, около 14, 15 часа.

На двойно непрекъсната линия на пътното платно обвиняемият решил да направи обратен завой с личния си автомобил. След като не успял, дал на задна предавка, и така пътуващият мотоциклет с момче на 16,5 г. и момиче на 18 години се удря в него.

След удара мотоциклетът се отклонява и настъпва челен удар в насрещно движещ се автомобил. Служителят на съдебна охрана не е спрял и е избягал от местопроизшествието.

Открит е два часа по-късно в заведение. Тестван с дрегер, показанията на обвиняемия са показали наличие на алкохол в кръвта 0,71 промила. Взета му е кръвна проба, която се очаква да излезе.

Близките на пострадалите младежи са притеснени, че случаят ще се покрие, тъй като причинителят е брат на бивш шеф на полицията и охрана на съдебната власт. Причинителят на катастрофата е Валентин Парашкевов, служител на съдебна охрана.

„Братът на шофьора е много влиятелен човек в Търговище. Той може да си позволи да потули всички проблеми, които е създало момчето. През времето бившият шеф на полицията винаги го е прикривал. Водачът и преди е предизвиквал катастрофи. Това не е първият път, в който се качва пиян зад волана”, каза бащата на пострадалия Петър пред Нова тв.

„Настояваме за справедливост. Искаме един обективен процес, който да се проведе. Искаме законите да се спазват. Имаме съмнения, че всичко ще се прикрие. Състоянието на сина ми е стабилно, но момичето е с по-сериозни травми. Тя претърпя първата операция. Има възможност да има последствия”, коментира в ефира на „Здравей, България” майката на момчето.

Според близките на пострадалите, шофьорът може да извърши друго нарушение. Те държат да бъде уволнен от работа и да бъде задържан под стража с постоянна мярка.

„Повдигнато е обвинение спрямо шофьора за извършено престъпление с напускане на местопроизшествието, както и след употреба на алкохол. Постановено е задържане за 72 часа с оглед изготвяне на искане за постоянен арест. Предвиденото наказание е от 1 до 6 години лишаване от свобода”, заяви окръжният прокурор на Търговище Драгомир Сяров.

Той допълни, че след като става въпрос за служител на съдебната власт, разследването ще се провежда от следовател.

Пострадалото момиче е с 3 средни телесни повреди – счупена ръка и крак и контузия на белия дроб. Извършена е била операция.

Пострадало е и 16-годишното момче, което е правоспособно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4ШШ4

    14 2 Отговор
    ТЕ ВСИЧКИ ОТ СО СА ФИРКАНИ НА МОТИКА --- ВСЯКА СУТРИН ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕРЯВАТ С ДРЕГЕР
  • 2 444

    16 0 Отговор
    Съдии, прокурори и адвокати демонстрират безнаказаност и недосегаемост всеки ден.

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пешо

    1 6 Отговор
    Няма как на 16 години да е с правоспособност за мотоциклет.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Пешо

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Пешо":

    Вече и на 15 години и няколко месеца могат да управляват мотоциклети, затова се трепят. Преди беше 17 години навършени. Тъпи дупетати!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ЕФРЕЙТОРА

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "444":

    Гарантирано от Герб !!