Last news in Fakti

10 Ноември, 2018 17:06 2 924 3

Трима задигнаха каса с 35 000 лева във Велико Търново

  • белезници-
  • велико търново-
  • обир-
  • каса

Извършителите са в ареста, а по-голяма част от инкриминираната сума е установена и иззета

Трима задигнаха каса с 35 000 лева във Велико Търново - 1

Трима мъже са с повдигнати обвинения за кражба на метална каса с 35 000 лева от офис в града.

Кражбата е разкрита от криминалистите за по-малко от седмица. Това съобщиха от ОДМВР – Велико Търново. Работата по случая е започнала, след като на 3 ноември тази година, в управлението е получен сигнал за извършена кражба на метална каса, с намиращи се в нея 35 000 лв. По случая е образувано досъдебно производство и работата по разкриване на извършителите е започнала, припомня „Канал 3“.

От проведените множество оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия разследващите са установили извършителите – трима мъже на 31 г., 37 г. и 41 г., всички известни на полицията и осъждани. Най-възрастният от тях е със седем криминални и съдебни регистрации, основно за взломни кражби.

Четири дни по-късно е проведена специализирана полицейска операция за задържането им и тримата са приведени в полицейския арест. В хода на разследването е изяснено, че един от извършителите е добре запознат с дейността на фирмата и реда в офиса. Предварително е оказано въздействие върху охранителната система, а в деня на извършване на деянието са използвали алпийски способ за проникване в помещението.

След доклад на материалите по случая в прокуратурата тримата са привлечени в качеството на обвиняеми. На двама от тях са наложени мерки за неотклонение „Подписка“, а на най-възрастния мярката за задържане е удължена на 72 часа. Внесено е искане в Районен съд – Велико Търново за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“. По-голяма част от инкриминираната сума е установена и иззета. Работата по документиране на престъпната дейност на тримата продължава под ръководството на прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бачо

    3 0 Отговор
    Всички алпинисти са съмнителни .
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.