23 Ноември, 2018 16:55 2 827 10

Заловиха петима с 2 терабайта детско порно

  • експлоатация-
  • детско порно-
  • киберпрестъпност

Експлоатираните деца са на възраст между 5 и 9 години

Заловиха петима с 2 терабайта детско порно - 1

Служители от отдел „Киберпрестъпност“ - ГДБОП са провели акция в градовете Стара Загора, София, Казанлък и Димитровград, при която са заловили петима разпространители на сцени със сексуална експлоатация на деца. Детското порно е установено чрез проследяването на “P2P” мрежи в интернет.

В хода на операцията са извършените претърсвания и изземвания в Стара Загора, София, Казанлък и Димитровград. По време на процесуално-следствените действия в пет жилища, обитавани от задържаните, експертите са установили огромно количество (над 2 терабайта) видеофайлове и изображения с брутални сцени на сексуално насилие над деца на възраст 5-9 години. На един от адресите – в Димитровград, в съдържанието на 30% от намерените видеофайлове жертвите били бебета на възраст до 3 месеца. В процеса на работата по случая е изяснено, че мъжете са развивали дейността си в период от около и над 3 години.

На адрес в ж.к. “Люлин“ в София, под наблюдението на СРП, разследващите задържали 43-годишен, на когото по-късно е наложена постоянна мярка за задържане под стража. Изяснено е, че той целенасочено е създавал еротични обяви с лични данни на набелязаните от него деца. Дни след създаването на обявите, изпращал по Skype линковете на обявите към жертвите си. Така изнудвал децата за срещи, като при отказ заплашвал да разпространи обявите им в социалните мрежи, пред родители и техни съученици. 43-годишния стигнал и по-далеч в действията си за установяване на контакт с деца - неотдавна създал, заедно с още двама мъже от обкръжението си, НПО с благовидния предмет на дейност популяризирането на физическото възпитание сред подрастващото поколение.

До момента, само през ноември, експертите от специализирания отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП неутрализираха подобна дейност на 8 мъже във възрастовата група 40-50 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чичо ви

    29 0 Отговор
    На тия да им казват имената и да им показват снимките, после разстрел или гражданска саморазправа
  • 2 боцмана

    16 0 Отговор
    Тези изроди нямат място в обществото , въпреки всичко съм скептично настроен имайки предвид родното правосъдие. Ще поживеем , ще видим какво ще се случи , дано си получат заслуженото.
  • 3 Фен на България

    8 0 Отговор
    На място ,веднага.БЕЗ КОМЕНТАР!
  • 4 Ганю Ганев

    5 1 Отговор
    Глупости. Канел на срещи от 5 до 9 годишни деца! С личните автомобили са ходели на срещите
  • 5 Циганин

    3 4 Отговор
    Джендъризацията на един народ загубил всички семейни ценности лъскащ бастуна на детско порно. Ама простено ви е нали след 20 години ще изчезнете.

    Коментиран от #7

  • 6 Хасан

    4 2 Отговор
    Добре че енимъл порното не е незаконно, че да са ме ококошкарили 100 пъти
  • 7 Преброяване на бесните язовци

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Циганин":

    След нас е ваш ред ве циган. Къде си видял циган и държавност? Когато гостоприемника умре, паразитите също хвърлят пешкира.
  • 8 Българска работа

    3 0 Отговор
    Срама нямате еййй
  • 9 Една разярена жена

    5 0 Отговор
    е сега вече съм бясна и се замислям за смъртното наказание , да горят в ада дано амин,Нямат ли срам да посягат на бебета и деца животни
  • 10 Манаф

    2 0 Отговор
    За начало кастрацията е задължителна,след това на съд