Last news in Fakti

26 Ноември, 2018 12:52 3 576 6

Разбиха група за компютърни измами, иззеха криптовалута за 5 млн. лв.

  • компютърни измами-
  • криптовалута-
  • гдбоп

Прокуратурата повдигна обвинения на трима от участниците

Разбиха група за компютърни измами, иззеха криптовалута за 5 млн. лв. - 1
Снимка: МВР

Специализираната прокуратура и ГДБОП разкриха престъпна група за компютърни измами и незаконно придобиване на криптовалута на обща стойност над 5 милиона щатски долара. Криптовалута за около 3 милиона долара (равняващи се на около 5 млн. лева) е "иззета" при извършените претърсвания на компютри, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Прокуратурата уточнява, че разследването е образувано в края на юни тази година. Три лица са с повдигнати обвинения, след като на 22 ноември са били иззети ползвани от тях компютри и флашпамети, хардуерни портфейли, тефтери с данни за множество акаунти на съществуващи и несъществуващи физически лица, които са били изпозвани в незаконната схема за придобиване на криптовалута.

Те са използвали иновативни механизми, специализирани софтуери и най-вече, високи компютърни познания в областта на търговията с криптовалута. Иззет е и лек автомобил на стойност 60 000 лв., купен с пари от престъпната дейност. Открити са също множество цифрови комбинации - кодове за достъп до
конкретни платформи, предлагащи услуги за съхранение и придобиване на криптовалута, както и за достъп до хардуерни портфейли (места за съхранение на криптовалута).

Двама от обвинените са задържани за постоянно в ареста. На третия участник наблюдаващият делото прокурор е определил "парична гаранция" в размер на 50 000 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PANCH5

    7 1 Отговор
    най вероятно и мен са излъгали с превод от изи пей
  • 2 Как я иззеха

    14 0 Отговор
    В човали или в кашони ?
  • 3 Плащайте си!!!!

    14 1 Отговор
    Така е като не се отчиташ на някой голям МВР шеф, да бехте си плащали къде трябва както правят всички “бизнесмени-ДС агенти” и щяхте да си харчите на воля:-)

    Коментиран от #4

  • 4 Пешо

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Плащайте си!!!!":

    Сега са на мода ДАНС-агентите и Специализираната цацаратура - откраднал пет милиона, а гаранцията петдесет хиляди. Хайде този прокурор в затвора.
  • 5 хост

    3 1 Отговор
    милиционерите трябваше да уточнят по кой курс са изчисленията,щото за 4 дни биткойнът падна с 20%
  • 6 хост

    4 0 Отговор
    по вероятно да са поредните СКАМери,лъжещи наивници с по 10-20-30% дневна лихва на вложенията.Съмнявам се обаче да са си пазели паролите на иззетата техника.