28 Ноември, 2018 23:27 2 309 6

Масова незаконна сеч в природния парк "Шуменско плато"

  • шуменско плато-
  • природен парк-
  • сеч

Всяка вечер много автомобили нарушават забраната и навлизат в парка

Масова незаконна сеч в природния парк "Шуменско плато" - 1

По-голям брой нарушения на територията на ПП "Шуменско плато" отчитат от ДГС-Шумен. Случаи на незаконна сеч са разкрити и в горските територии между селата Ивански и Салманово. Информацията съобщиха от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие /СИДП/.

Според експертите на стопанството сечта е не толкова за собствени нужди, колкото с цел продажба. От ДГС-Шумен напомнят на гражданите, които закупуват незаконно добити дърва без марка и документи (превозен билет), че те също подлежат на законови санкции, а дървата които са получили от бракониерите подлежат на конфискация.

Горските служители, които денонощно дежурят на платото отчитат, че всяка вечер много автомобили нарушават забраната и навлизат в парка. Много от хората, които влизат по тъмно в гората не са бракониери, но разрушавайки бариерите те реално помагат на незаконните дървосекачи, уточняват от пресцентъра на СИДП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 1234

    11 1 Отговор
    за незаконна сеч 3г затвор плюс 1000 бр дървета да засади сам годишно
  • 3 Георги

    10 0 Отговор
    Законна сеч е когато дадете рушвет на правилните хора в управление на горите.
    Незаконна когато не си платите.
  • 4 гост

    14 0 Отговор
    Това приказните роднини на "добрия ром" ли са или да?
  • 5 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    Много горски стопанства в страната не знаят на кой Господ да се кланят, кого да вардят, кого да арестуват. Много от дейностите си са прехвърлили на фирми, които безсъвестно се отнасят към задълженията си по договор. Те ако снабдяват хората с дърва- правят го на невъзможни цени, поставят условия за минимални количества както им е изгодно, защото трябва на мнозина да се" отчитат ", а да имат и печалба ! Докато едни режат и товарят огромни камиони / с по 50-60 кубични метра всеки / съвсем"законно" и никой нищо не може да им каже, "приклещват" някой сиромах, който не знае, ще може ли да презимува и е натоварил половин каруца чукани или върхари " без билет" !? Рядко хващат истински бракониер, /или не искат или не могат/ който прави търговия с "дърва за огрев".
    Много е просто ! Пълна забрана за МПС - та в гората, Горските стопанства да поемат грижата за снабдяване на населението с дърва за огрев . Като си подострят моливите и пресметнат, ще се окаже, че цените за кубометър могат да са, и на половината, и да са на печалба При сегашната безстопанственост и безсъвестна сеч на практика, нищо чудно утре да бъдат изрязани и декоративните дървета пред сградата на Областната управа !!!! Защото ГОРА НЕ ОСТАНА , а пазители, природозащитници, чиновници, че и ведомства разни - бол !?!?
  • 6 гост1

    2 0 Отговор
    Не закачайте природата дебили!