29 Ноември, 2018 15:50 3 072 1

Убиец и крадец нападнаха сводник в затвора в Пловдив

  • убиец-
  • крадец-
  • сводник-
  • затвор

Искали да му вземат мобилния телефон

Затворниците нямат право да притежават мобилни телефони. Нито да ползват такива, докато излежават присъдите си. Тези правила обаче са само на хартия и е публична тайна, че почти всеки втори лишен от свобода притежава мобилен телефон. Днес пред съда застанаха двама затворници, които нападнали друг затворник, за да му вземат джиесема. Жалбата е подадена от Калин Витанов, който излежава 4-годишна присъда за сводничество, съобщи trafficnews.bg.

През февруари тази година той е бил нападнал в килията си от Калоян Алексиев и Мартин Митев - Кабуто. Първият излежава присъда за убийство, а съучастникът му има 22 присъди за кражби и грабежи. Първо влязъл Кабуто, който се опитал да измъкне телефона от ръцете на Калин, който в същото време говорел с някого. След минута се присъединил и Калоян, който започнал да извива пръстите на сводника. Двамата избягали с телефона, а Витанов ги последвал. По пътя се оплакал на един от надзирателите, но той му заявил, че "това не е негова работа" и го посъветвал "да се оправя сам".

След това пострадалият бил отведен в стационара, а няколко дни по-късно се освидетелствал и подал жалба в прокуратурата. В залата бяха призовани петима затворници, които да свидетелстват , а адвокатите на обвиняемите - Запраняво и Кавърджикова поискаха разпити и на други затворници. Запрянов поиска да бъде проверено как телефонът е попаднал в затвора въпреки забраните. Самият Витанов заяви, че е го е купил от друг затворник срещу 40 кутии цигари. Адвокат Кавърджикова пък изложи тезата, че е телефонът е бил собственост на Алексиев, а не на Витанов.

Сводникът разказа, че Калоян и Кабуто редовно нападали и пребивали затворници, за да вземат техни вещи, които след това разменяли за наркотици. Подсъдимите не се признават за виновни, отказаха да дават обяснения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баси

    3 1 Отговор
    Пловдив се оказа в Австралия. Що не внимавах повече в часовете по география едно време.