6 Декември, 2018 13:54 7 842 6

Тарторът на бандите с оръжията се оказа известно име в спортните среди

  • оръжия-
  • арсенал

Гаражът, в който е бил скрит бойният арсенал, имал монтирани камери и прожектори

Промоутър на кикбокс мачове стил К1, работещ и като адвокат, е задържан за цял гараж с автомати, картечни пистолети и пищови, достатъчни за въоръжаването на две роти, пише „Телеграф“.

Софиянецът Ивайло Попов е бил арестуван при акция на отдел „Контратероризъм“ в ГДБОП на излизане от подземен гараж в столичния квартал „Редута“.

При операцията са открити 67 автомата "Калашников", 37 "Скорпион", 43 пистолета от различни марки, 8 кг черен барут, два сандъка със запалки за гранати и фалшиви документи.

Във вторник била извършена операция и в Казанлък, свързана с изнасяне на автомати от местния завод "Арсенал". На място са намерени 17 автомата "Калашников" и 15 пистолета със заглушители. Някои от автоматите са открити в село Габарево, Община Павел баня.

Гаражът, в който е бил скрит бойният арсенал, имал монтирани камери и прожектори. Намереният 8 кг черен барут е можел при възпламеняване да срине блока със земята. Освен него са открити още две запалки за гранати с 3 конски сили мощност, над 400 цеви за оръжие, 2 пушки помпи, 14 дръжки със спусък за РПГ и около 50 хиляди патрона.

Същевременно стана ясно, че започва пълна проверка на завод „Арсенал” след акцията на ГДБОП и Специализираната прокуратура, съобщава Нова телевизия.

Един от задържаните при акцията в село Габарево е Айдън Джафер. В неговия дом са открити огромно количество оръжия и боеприпаси. Мъжът не е свързан официално със завод „Арсенал”. В досието му обаче е записано, че през 2008 година е бил арестуван, като в дома му тогава са били открити наркотици и оръжия.

Според свидетели от селото Жандармерия и обиски е имало и в склад в Гъбарево. Собственикът на склада отрича вътре да е влизала полиция. Наемателят се казвал Юлиян, бил тираджия и само той имал ключове от помещението.

От казанлъшката оръжейница „Арсенал” няма официално изявление. Според представители на завода все още няма запитване към техни експерти да направят анализ, дали заловеното при спецакцията оръжие действително е произведено при тях.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    29 3 Отговор
    Значи в модерните страните дето взривяват стари сгради .... веднага трябва да им бъде предоставена и Продадена Революционната Българската технология с 8 кг Черен барут ... сваля цял Блок ... !!! Скоро ще бъде използвана и за направата на балистични ракети около 20 КГ от него и заравнява цял град
  • 2 шапката

    20 0 Отговор
    Бачкаторите бързо ги изпяха - арсеналци, борци, тираджия. Ами за шапката нищо не иде реч.
  • 3 мазалат

    5 8 Отговор
    Тук, става въпрос за производство,на оръжие,в малка, гаражна- фабрика, от оръжейни специалисти.
    Частите може да се произведат и в гараж.Което не може, завода може.
  • 4 чичо к чо

    3 5 Отговор
    аман от предатели в тая държава отиде му бизнеса на тоя човек /оръжие.горива ,лекарства и други шанаджии в булгаристан наследници на генерал кашев
  • 5 плам и огин

    5 0 Отговор
    не били произвеждали калашници сега в казанлък,ама не казват колко имат на склад ...това 100%е изнасяно малко по малко от разни складове с вътрешни хора.тук бутнеш,там и правиш арсенал.по-чудно е как досега някой не се е издънил и пропял по-рано.ама така става като нямаме вече никакво разузнаване,а разчитат на случайни събития...
  • 6 киро

    2 0 Отговор
    А защо Айдън Джафер от с.Гъбарево е на свобода - наркотици и оръжие 2008г.??????????