Last news in Fakti

10 Януари, 2019 18:19 14 181 4

В Бургас задържаха авер на Митьо Очите

  • белезници-
  • митьо очите-
  • арест

Двамата били близки отпреди 15 години и търгували с полезни изкопаеми покрай наркотиците

В Бургас задържаха авер на Митьо Очите - 1
Снимка: БГНЕС

В Бургас задържаха авер на Митьо Очите, съобщи сайтът „Флагман“.

В момента се извършва претърсване на луксозна двуетажна къща в село Каменар, Поморийско. Операцията се провежда от Отдел "Криминална полиция" на ОДМВР-Бургас. Арестуваният е Антон Подмолов, известен с прозвището Подмола. Той има интереси в сферата на добива на гнайс в Ивайловградско и е брат на застреляния Валентин Подмолов от Хасково, който преди 15-ина беше ликвидиран в центъра на Хасково с един куршум от неизвестен до днес килър, каза източник на „Флагман“, уточнявайки, че всъщност не иде реч за бизнес в нормалния смисъл на думата.

Мъртвият брат Вальо Подмола бе известен с това, че се занимаваше със сводничество и в ОД на МВР в Хасково имаха многобройни разработки за дейността му.

Антон Подмолов е от Хасковския край, построил е къщата в Каменар преди две години и живее в нея постоянно - сам е, няма жена и деца. Свидетели разказват пред екипа на Флагман, че Подмола се подвизава в района на Поморие отпреди 15 години. Разпознаваем е в ъндърграунда. Бил е близък до Димитър Желязков Очите и се е приемал за негов съветник по отношение на сериозния му бизнес.

Търгували са официално с гнайс и други полезни изкопаеми, добивани в Ивайловградко. Покрай строителния материал за облицовка вървяло и транспортирането на хероин. За това обаче не е известно да е имало полицейска разработка и информацията ни е от хора, свързани с тази дейност. "Как да не знаете нищо за Антон - отговаря за кафявото?!", каза друг източник от ъндърграунда в поморийско. Хероинът идвал от Турция и Подмола отговарял за безпроблемното преминаване на пратките при границата.

"Саможив е, с никого в Каменар не контактува, но всички знаем откъде са парите му за палата - нищо не работи, харчи си парите", казват местните жители.

Тази сутрин аудито с повтарящи се четири цифри и с кърджалийска регистрация, чийто шофьор е арестуван край гробищата на Бургас, е било паркирано в двора на Подмола. Очевидно шофьорът е бил проследен.

Според отлично информиран източник на „Флагман“ Очите и Подмола били в крайно обтегнати отношения в последно време. Не контактували. Причината - спечелени от Подмола пари са били блокирани по вина на Очите от държавата, след което той е отказал да го компенсира.

"Не беше мъжка постъпката на Митьо, той бе забравил, че Антон го бранеше като свидетел и наприказва пред следствието и в съда куп глупости в негова защита, за да намалят до минимум присъдата му за разпространението на наркотици преди десет години", каза наш източник.

С кого работи сега Подмола, има ли промяна в схемата при разпределението на хероина след драматичните събития около Очите миналото лято, очаквайте след малко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ага Манаф

    7 2 Отговор
    Ей, тъй ми го дръжте, аз ще го наглася как трябва....
  • 2 Морук

    7 2 Отговор
    Нема страшно утре ша го пуснат
  • 3 ахахаха

    1 1 Отговор
    ахахах борис и брат му манговците да го довършат наистина тоз път!

    Коментиран от #4

  • 4 Ще му цунат хуяяяя мангалите

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "ахахаха":

    ....