Last news in Fakti

21 Април, 2019 09:47 2 769 13

Секнаха ало измамите от Румъния към България

  • ало мафия-
  • румъния-
  • българия-
  • група

Разбитата престъпна група е действала от началото на 2017 г.

Секнаха ало измамите от Румъния към България - 1
Снимка: Shutterstock

Няма нито едно обаждане на ало-измамници от Румъния за България. Това заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев след разбиването на групата.

Специализираната прокуратура ще внесе искане в Специализирания наказателен съд за задържане под стража на петима от участниците в организираната престъпна група за телефонни измами, задържани след акция в Горна Оряховица и в София, съобщиха от спецпрокуратурата.

На другите шестима от групата, задържани в Румъния с европейска заповед за арест, мерки за неотклонение ще се гледат след връщането им в България.

Разбитата престъпна група от ало-измамници е действала на територията на България и Румъния от началото на 2017 г. до разбиването ѝ при операцията в Горна Оряховица преди дни, припомня dir.bg. Престъпниците са лъгали хора за 2 млн. лева.

Престъпната група е действала и е провеждала обажданията от Румъния. В схемата са участвали 25 души, 9 от тях са криминално проявени и осъждани. На част от тях има издадени европейски заповеди за арест.

Голяма част от ало-измамниците са били в роднинска връзка, включително и "мулетата", които са пренасяли парите от жертвите до групата. При акцията на полицията са проверени 17 адреса в България и Румъния, иззети са 133 мобилни апарата, предимно стари модели, 137 сим карти.

На територията на Румъния групата е настанявана в хотели, къщи за гости, откъдето са правени стотици хиляди обаждания на територията на България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    17 0 Отговор
    Това като нова славна победа на управата ли да го смятаме и ли най вероятно и циганите почиват и празнуват Цветница.

    Коментиран от #3

  • 2 А,де ...

    5 0 Отговор
    ''Престъпната група е действала и е провеждала обажданията от Румъния. '' vs. ''Няма нито едно обаждане на ало-измамници от Румъния за България.''
  • 3 Това са

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "боцмана":

    Част от сценариите на предизборната кампания.

    Коментиран от #7

  • 4 абе

    23 0 Отговор
    досега каде бе полицията и цялата държавна машина или сега има избори да отчетем деиност Докото не ги вкарат в затвора и конфискуват всичко нема да има вяра в хората за справедливост и държава
  • 5 Boxer

    17 0 Отговор
    Много добре! Но показните акции не са достатъчни. Трябва ежедневно да се хващат и наказват. За всички престъпления които се извършват от т.н. роми. Иначе изглежда като опит за отклоняване на вниманието и е крайно недостатъчно...
  • 6 няма правосъдие

    16 0 Отговор
    В Румъния може и да свършат работа, но у нас са ги оставили да си вилнеят години наред и никой не ги закача! Като онези, "слепите" братя с "мерцедсите" и милионите....
  • 7 незнайко

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Това са":

    Какво общо има това с предизборна кампания ? Насила ли ще Ви карат да гласувате ? Мозък нямате ли си в главите ?

    Коментиран от #8

  • 8 Това са

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "незнайко":

    Простолюдието-80%дебили ще повярва,че ГЕРБ ще се бори с корупцията и битовата престъпност ще вкарва лошите в затвора и ще дава имуществото им на трудещите се и ще им повишава заплатите.Така стадото самичко ще си ги избере.
  • 9 Дядо Вангел

    6 0 Отговор
    Това е добре, но сега ако ги осъдят на 3-4 години затвор и скоро пак ще са навън и ще грабят. Стиска ли му на българският съд да им даде присъди като на Иванчева?
  • 10 той

    7 0 Отговор
    След дъж качулка тия скубат бабите от 10 години и мислите ли че държавата неможе да се справи толкова години с тия цигани.Ама Наглите ги хванаха за няколко месеца.Значи можело
  • 11 Българин

    3 0 Отговор
    Лелееее 2мил лева! Че то един министър на ден ги взима тези пари! От една обществена поръчка!
  • 12 Разчистиха хоризонта

    0 0 Отговор
    За други ало групи😂😂😂 не бе оставиха пенсиите да натрупат повече пари и да меткат повече през балкона😂😂😂
  • 13 айд

    2 0 Отговор
    Сега след като отнемат имуществото на престъпниците, Бойковата хайдушка дружина дали ще ги върне на потърпевшите ? Или.... ще си платят изборите с кебапчета и к'фтета ?