14 Май, 2019 09:50 4 866 27

Кипърецът, прегазил ром, от години живеел с циганка и се грижил за децата ѝ

  • кипърец-
  • ром-
  • крадец

МВР-Пловдив съобщи, че в село Болярино има засилено полицейско присъствие

60-годишният Димитракис Пирилис, който бе обвинен, че е прегазил рома Петър Гаджанов с товарния си джип живеел на семейни начала с ромка и трите ѝ деца от друг мъж. Това каза пред "24 часа" кметицата на Болярино Стефка Милева.

"Пирилис е в Болярино повече от 10 г. Не е семеен, живее на семейни начала с местна ромка, която е с три деца от друг мъж. В кравефермата работят няколко души от малцинството", каза тя.

Според нея кипърецът не е бил от кротките жители. Изненадана е обаче, че нарочно е блъснал и убил човек. По думите ѝ преди 3-4 г. избухнал пожар в къщата на чужденеца в Болярино и тя станала необитаема. По тази причина Пирилис се пренесъл с ромката във фермата. Според прокуратурата няма данни убитият Гаджанов да е участвал в палежа.

Кметицата на село Болярино отрече по БНР да знае за заплахи срещу Пирилис, но допусна, че може и да има. Милиева уточни, че ромската махала в селото е от десетина къщи и не е имало напрежение на етническа основа. По думите след инцидента няма напрежение в селото. Жандармерията е тук, за да пази реда, заяви тя.

Припомняме, че инцидентът стана около полунощ на 11 май. Трима мъже от село Болярино навлезли в имота на Димитракис Пирилис и при опит да откраднат животни или люцерна били забелязани от собственика. Той ги подгонил с товарния си автомобил, като тримата побегнали в различни посоки. Настигайки единия от крадците, Спирилис го прегазил. 30-годишният издъхнал на място.

МВР-Пловдив съобщи, че в село Болярино има засилено полицейско присъствие. Три буса жандармеристи пазят фермата на кипъреца, тъй като местни роми заплашват, че ще я запалят. На 60-годишния бизнесмен е повдигнато обвинение за умишлено престъпление. Повдигнати са обвинения и на двамата роми, нахлули в имота на фермера, имат присъди за кражби. Прегазеният Петър Гаджанов е дълго криминално досие - има 14 присъди за кражби. Ако обвиненията срещу Пирилис се докажат, го грозят от 10 до 20 години затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dante

    102 1 Отговор
    Да бъде награден!

    Коментиран от #11

  • 2 ИВАН

    91 0 Отговор
    Хубаво се даде голяма гласност на този случай, но сега нека да се разгласи, че оправдават човека - закона ще го защити, крадците са били трима, а той сам срещу тях ... сигурно е, че кражбите доста ще намалеят
  • 3 Паметник

    44 5 Отговор
    Паметник за великия фюрер!

    Коментиран от #7

  • 4 325

    77 1 Отговор
    Какви чужди инвестиции, какви Фолксвагени....??
    Щом не можете да защитите частната собственост!!
  • 5 Митьо

    68 0 Отговор
    Значи, не трябва да се търси мотив на етническа основа и расизъм. Човекът просто си е пазил имота и стоката.
  • 6 Пешо

    51 0 Отговор
    Лошото е че такива неща тепърва ще се случват и ще става все по зле, защото никой не взима мерки за циганския произвол по села и градчета. Осигуряват "полицейско присъствие", забележете, след като вече патардията е станала и ще се стигне едва ли не до палежи и убийства. Циганите множат не с дни, а с часове и след още 5 - 10 години дори и полицията няма да ги спре.
  • 7 Хасан ал кюмюр ал файда

    13 5 Отговор

    До коментар #3 от "Паметник":

    НЕ заслужава Паметник, Не можа да си Довърши работата!!!!!!!!! Даже " почти" нищо не направи , А би било толкова.......................
  • 8 Ехо _о

    32 2 Отговор
    Тук случаят е като в Щатите-влизат взлом и--БУМ с пушката.Е тук оружието е друго.
  • 9 hmhmhm

    45 0 Отговор
    Вижте си заглавието - смазаният бил РОМ , а фермерката била ЦИГАНКА - ХК в действие !
  • 10 Dante

    52 0 Отговор
    Хората от Болярино са били брутално обирани, в непрестанен страх, но кметицата лъже, че не е имало напрежение!?!? Сигурно и палежа на къщата не е напрежение, при положение, че не е на кметицата.
  • 11 БОКО

    30 0 Отговор

    До коментар #1 от "Dante":

    Орден Стара Планина!
  • 12 гост

    47 0 Отговор
    Циганите постоянно му крадат животните, инвентар, но ако той дръзне да се защити и да си опази имуществото избухват безредици. Циганите имат право да крадат, бият, насилват, убиват и получават неефективни присъди, но ако той си пази имуществото веднага става криминален?!? Роднините на крадеца са му запалили къщата преди години, защото сгазеният пак е бил откраднал от чужденеца и са го осъдили, а палежа на къщата му е за отмъщение. Това го казаха съседите и жена му. Жандармерията защо не е там, за да му пази добитъка, а излиза когато циганите искат да палят наред, понеже не им дават да крадат свободно? Жителите какво казаха? Няма къща, в която не са влизали циганите, вкарват каруцата, товарят и изкарват. На 28г. с 14 присъди и още 5 пъти повече разследване, ами то районното следствие само с него се е занимавало бре. Очеваден рецидив си краде на свобода, какво да го прави? Да го черпи кафенце ли? МВР да се стегне и да започне да защитава гражданите, защото циганин данъци не плаща. Ако искате да останат само цигани тук, давайте, продължавайте да ги пазите. Но това не е държава.
  • 13 Русуфил

    20 0 Отговор
    Храни псета да те лаят. Или в случая - хлебарки.
  • 14 Мемфис

    30 0 Отговор
    Не е виновен кипъреца, виновни са милиционерите и пародията на съдебна система в нашата кочина!
    За какво получават заплати хора, които допускат боклуци с 15 присъди да могат пак да крадат?
    Това може да се случи само в Русия и БГ!
  • 15 Тодор

    21 0 Отговор
    Не разбирам защо ще съдят този грък при условие, че не убил човек а хлебарка?
  • 16 Османагич

    14 0 Отговор
    Сега кой ще се грижи за циганката и децата?

    Коментиран от #17

  • 17 тиква

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "Османагич":

    персонала в бухенвалд
  • 18 Анонимен

    10 1 Отговор
    След 20 години ще сменяме името на Циганландия.
  • 19 Дългия

    17 0 Отговор
    Пуснете човека и съдете крадците! И вече са му изгорили къщата. А сега въпреки че са виновни пак заплашват!??
  • 20 Адолф Хитлер

    10 2 Отговор
    Дами и господа,време е да възстановите моите възпитателни лагери.Ще ви пратя мои 100 годишни възпитаници и те ще ви кажат какво точно трябва да направите,за да спасите любимата ми България.Да живее Холокоста!!!
  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    ИЗНАГЛЯХАВЕЧЕ РОМИТЕ ИЗНАСИЛВАНЕ ПОБОИЩА КРАЖБИ ГРАБЕЖИ И ДРУГИ
  • 22 кжк

    1 2 Отговор
    И кипърците са цигани значи!
  • 23 киро

    7 0 Отговор
    А КАКВО ПРЕВЯТ РОМИТЕ С ТОЛКОВА МНОГО ПРИСЪДИ НА СВОБОДА ????????????? ТОРМОЗЯТ БЪЛГАРИТЕ !!!!!!!!
  • 24 безпартиен

    4 0 Отговор
    Решението е много просто.Трябва да се премахне акумулацията на присъдите и за 10 кражби по 5 години да не лежи само 5 години а 50!!!!Както в САЩ!
  • 25 Един

    7 0 Отговор
    Това става когато "родната полиция ни пази". Постфактум!!! ЗА КАКВО ЩЕ ГО СЪДЯТ: ЗА УМИШЛЕНА ЗАЩИТА НА ИМОТА СИ, ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА И ПОЛИЦИЯТА ГИ НЯМА!!!
  • 26 Браво

    4 0 Отговор
    Ами то в България,ще има много такива случаи,щом бездействат полицаите,ще напълнят затворите с ЧЕСТНИ хора
  • 27 зоро

    0 0 Отговор
    хубава работа ама циганска