Last news in Fakti

20 Май, 2019 16:58 2 789 11

Трима пребиха лечителка, сега ще ѝ броят хиляди

  • лечителка-
  • нова загора-
  • лечителка

Баща и син решили да посетят врачката през нощта и да я набият, за да я сплашат

Бургаският апелативен съд потвърди наказанията на трима мъже, пребили възрастна лечителка от Нова Загора. Престъплението е извършено през юли 2017 г. в дома на жената. Осъдените са Д. С. синът му Г. Д. от Котел и техен приятел Г. Б. от Нова Загора.

Двете съдебни инстанции са признали мъжете за виновни за нанесена тежка телесна повреда на пострадалата, изразяваща се в постоянна слепота с дясното око.

Подсъдимите са осъдени на по три години лишаване от свобода, като наказанията са отложени за изпитателен срок в размер на пет години.

Тримата мъже трябва да заплатят солидарно на пострадалата С. Д. сумата в размер на 30 000 лева, представляваща обезщетение за причинените от престъплението неимуществени вреди и сумата от 241 лева, представляваща обезщетение за имуществени вреди, както и направените по делото разноски.

От няколко години съпругата на Д. С. и майка на сина му имала здравословни проблеми, които според семейството се дължали на магия и на вредна енергия, изпращана от техни родственици, с които били в лоши отношения. Семейството търсело помощ при лечители, гадатели, ходжи, екстрасенси. Това била причината да се обърнат към С. Д. - известна лечителка в региона, която живеела в Нова Загора.

През май 2016 г. те отишли при нея с молба да развали направената на семейството им магия. Започнали често да я посещават, като няколко пъти я вземали с автомобил и я водели до къщата им в Котел, след което я връщали в дома ѝ в Нова Загора. Почти година по-късно лечителката обяснила, че не може да помогне на жената, тъй като според нея страда от някакво психично заболяване и има нужда от лекарска помощ, а не от нея. Поради това я помолила да не посещава повече дома ѝ.

Семейството обаче искало тя да продължи сеансите за разваляне на магията, но жената отказвала, като по този начин отношенията между тях се обтегнали. Двамата подсъдими били убедени, че С. Д, не само че не им помага, но дори им вреди, като умишлено, от разстояние влошава здравословното състояние на болната родственица.

По тези причини баща и син решили да посетят врачката през нощта, да я набият, за да я сплашат и по този начин тя да преустанови да въздейства на майката от разстояние, като ѝ предава негативна енергия. Двамата уговорили техен приятел да им помогне.

При първото влизане в дома ѝ там бил само синът ѝ (40 г.), който бил ударен с полицейска палка и юмруци от двама от подсъдимите. Преди това подсъдимият Г. Д. взел от масата два мобилни телефона.

Месец и половина по-късно тримата подсъдими, маскирани с шапки с отвори за очите и устата, отново влезли в дома на лечителката и се нахвърлили с полицейска палка и бухалка върху нея.

Решението подлежи на обжалване и протест пред ВКС в 15-дневен срок от съобщаването му на страните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шарлатанката

    12 3 Отговор
    е изяла добър пердах.

    Коментиран от #2

  • 2 Отнесе и един 16 сантиметров

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Шарлатанката":

    Болт отзад
  • 3 JPower

    21 1 Отговор
    Малоумни ЦИГАНИ!! И тия имат право да гласуват!!!
  • 4 Изгъзицие

    12 2 Отговор
    ХОДИЛА Е ЖЕНАТА ДА ПОМАГА НА ЦИГАНИТЕ И НАКРАЯ СА Я ОПЕРДАШИЛИ, ТОВА Е ДОСТА-ЧЕСТО СРЕЩАНО ЯВЛЕНИЕ

    Коментиран от #10

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    НАПРАВИ ДОБРО ЯЖ ГОВНО
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    ПСИХОПАТИ
  • 9 666

    12 3 Отговор
    Дори не е искала да им вземе парите. Или е усетила каква сган са, или наистина има силата да помага. За ужаса който е преживяла 30 кирливи хилядарки, които никога няма да види и по 3 години условно? Значи наистина извършителите са от електората на ГЕРБ. Дано на съдията дал смешната присъда очите да му окапят!
  • 10 А БЕ

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Изгъзицие":

    И тя е циганка , общо взето цигания .
  • 11 Бай хой

    1 0 Отговор
    Не са цигани. А тоя е полицай и или не си е плащал или е разбрала че е ченге. Показно е на какво са способни родните полицаи. И то точно тоя не извезтен с побоите на оковани с белезници арестанти в клетката. Като имат зъб нс някой прибират го от ресторанта, слагат му белезници и започват дебатите. Добре че го пенсионираха.