12 Юни, 2019 13:31 23 087 15

Съдят бившия футболист Марио Метушев, убил приятел с 97 прободни рани

  • марио метушев

Окръжната прокуратура в Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт

Съдят бившия футболист Марио Метушев, убил приятел с 97 прободни рани - 1

Окръжната прокуратура в Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Марио Метушев, на 40 г., бивш футболист, за извършено от него умишлено убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Метушев от детските си години бил близък приятел с Красимир Колджиев в Гоце Делчев. Преди години двамата започнали да се занимават с продажба на нарязан тютюн. През януари 2018 г. бившият футболист поискал от Колджиев да пътуват заедно за Шумен, където да закарат 100 килограма тютюн. За целта обвиняемият следвало да шофира "пилотен" автомобил, а приятелят му да превози стоката с втората кола. След като получил отказ да свършат намисленото от него, Метушев тръгнал сам.

По пътя бил спрян за проверка, а впоследствие задържан по образувано срещу него досъдебно производство, което приключило със споразумение.

Наложено му било наказание "лишаване от свобода" за 2 години с 5-годишен изпитателен срок и забрана да упражнява професия или дейност, свързана с търговия на акцизни стоки през следващите две години.

След престоя в ареста обвиняемият Метушев се прибрал в Гоце Делчев, като у него се зародило подозрението, че е бил предаден на полицията от приятеля си Красимир. Около 10.00 часа на 15 юни 2018 г., по време на мюсюлманския празник Байрям, Колджиев отишъл в кафенето на бензиностанция в края на Гоце Делчев. След известно време там пристигнал и обвиняемият Метушев. Двамата консумирали алкохол, седели и спокойно разговаряли.

Красимир поканил приятеля си по повод празника на гости в дома му. Към почерпката се присъединила и живеещата в съседство К.Р., както и майката на Красимир. Четиримата се намирали в кухнята, като мъжете през цялото време пиели бира, без да има каквото и да е напрежение между тях.

Около 16:30 ч двамата приятели останали сами. Гостенинът започнал да обвинява Красимир, че го е предал на полицията, поради което е бил задържан и се водело наказателно производство срещу него с наложено наказание заради пренасяния тютюн. Между тях възникнал спор, при който обвиняемият взел кухненски нож от масата и въпреки съпротивата на домакина и опитите му да се предпази, започнал да нанася с него удари по тялото му.

Вследствие на дълбоките наранявания в областта на гърдите, довели до остра кръвозагуба, пострадалият паднал по гръб на пода. Майка му, която се намирала в съседната стая, чула виковете му за помощ. Когато жената влязла в кухнята видяла лежащия си син, когото Марио притискал с коленете си и нанасял удари с нож в тялото му. Пострадалият му викал: "Какво съм ти направил, брат, аз не съм те издал на полицията". Жената се опитала да спре Марио, като хванала държания от него нож за острието, но виждайки освирепялото му лице се уплашила. Пробвала няколко пъти да го удари със столове, но не успяла.

В един момент, когато гостенинът видял как тялото на пострадалия се отпуска, започнал да нанася удари с ножа и по себе си. Първоначално си причинил повърхностни наранявания, а накрая забил ножа в горната част на шията си.

След подаден сигнал за случилото се, незабавно на място пристигнали полицейски служители. Влизайки в кухнята те установили обляното в кръв тялото на Красимир, а в непосредствена близост до краката му лежал по гръб обвиняемият, който бил със забит нож в шията.

Екип на "Спешна помощ" констатирал смъртта на Красимир, а Марио бил транспортиран в болницата в Гоце Делчев. Оказана му била интензивна реанимационна медицинска помощ, направени оперативни интервенции, в това число е отстранен забитият нож.

От заключението на извършената съдебномедицинска експертиза на труп е видно, че на Красимир са били нанесени 97 прободно-порезни наранявания. Смъртта му се дължи на остра кръвозагуба, вследствие на удари с нож, проникващи в гръдната и коремната кухини, както и на вътрешните органи – сърце, бял дроб, меки тъкани и кръвоносни съдове на шията и коремните органи.

От 26 юни 2018 г. обвиняемият Метушев е с мярка за неотклонение "задържане под стража". Предстои делото за извършеното от него умишлено убийство на приятеля му да продължи в съда.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адолф

    84 3 Отговор
    Да лежи до живот ! А не да е поредният изрод, с 20 годишна присъда, излязъл на 12-тата заради добро поведение.

    Коментиран от #14

  • 2 що така бе нали не пият мюслитата

    40 3 Отговор
    абе тия са некои модерни така де, евроатлантически мюсулмани дето се омазват от пиене по случай празника им байрям
  • 3 ИВАН

    30 4 Отговор
    Спорта е развъдник на дебилни мутанти, то цялата ни система и страна е такава, но спорта е строго профилиран за дебили родоотстъпници - повечето
  • 4 Познат

    30 2 Отговор
    Направо на Ел. Стол да го сложат какво ми го мотаят по съдилища! Остави прекрасна жена без мъж и едно прекрасно дете без баща!
  • 5 s7un7

    12 1 Отговор
    Резани карабини ...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мишо

    11 1 Отговор
    Евтаназия.
  • 8 Отец

    15 1 Отговор
    Генетично похабени и деградирали еничари , лишени жт вяра, чест и нрави ! Осакатени души !!
  • 9 Охооо

    1 1 Отговор
    Монитор Монитор
    16.2018


    Преместиха Марио Метушев от болницата в ареста Повдигнаха му обвинение за умишлено убийство по особено жесток начин
    От: РУМЕН ЖЕРЕВ (64)
    15:41 26 Юни 2018
    533
    Видяно
    0
    Споделяния
    0
    Коментари
    Назад
    Преместиха Марио Метушев от болницата в ареста Повдигнаха му обвинение за умишлено убийство по особено жесток начин
    Преди минути говорителят на Окръжна прокуратура – Благоевград Весела Стоилова съобщи за „Телеграф“, че бившият футболист Марио Метушев, който на връх Рамазан Байрам закла своя приятел от детинство Красимир Колджиев – Дзъмбо е изписан от болницата в Гоце Делчев и конвоиран до арестантска килия. Срещу него е повдигнато обвинение по чл.116, ал. 1 т.6 т.е. за умишлено убийство по особено жесток начин. Утре в Окръжен съд – Благоевград ще бъде гледана мярката му за неотклонение, като прокуратурата ще поиска постоянното му задържане под стража.

    Припомняме, че на връх Рамазан Байрам, 15 юни, бившият професионален футболист, 39-годишният Марио Метушев и 42-годишният негов приятел от детинство, 42-годишният Красимир Колджиев, познат в града като Дзъмбо се запили преди обед в заведение до бензиностанция „Уно“. Свидетели разказват, че в един момент спорът им прераснал в кавга. Персонала ги успокоил и двамата решили да си продължат разговора в дома на Дзъмбо, който се намирал в близката улица „12 конгрес“. Повод да продължат запоя си там е предварително отправената покана от майката на Дзъмбо, която при
  • 10 Охооо

    2 1 Отговор
    16.06.2018година...Късно вечерта на същия ден хирурзи и анестезиолози успяха да стабилизират Метушев. Установени са 11 пободни рани, една от които вшията. Още същата вечер той е претърпял 5-часова животоспасяваща операция, а от Благоевград бързо са доставени банки кръв и кръвна плазма. 11-те прободни рани по тялото на младия мъж са 6 във врата, 4 в корема и една в гръдния кош: „В събота изключихме апаратното дишане на пациента, неговите параметри са добри. Вече е на самостоятелно дишане, говори и има чувствителност, отговоря на въпроси, каза началникът на реанимация д-р Първанов. Правим крачки в посока напред за овладяване на състоянието му. Нараняванията са на тънки, дебело черво, на стомах и останалите жестоки травми от множеството прорезни рани са възстановени по оперативен път“, съобщи още д-р Първанов.

    Красимир Колджиев – Дзъмбо е намерен с 6 повърхностни прорезни рани в областта на гърдите и една в шията. Именно тя е причинила внезапната му смърт, защото е зсегнала сънната артерия, както и от голямата кръвозагуба...Кога раните станаха 97.....??!!!!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Точно така

    0 1 Отговор
    Кога станаха 97!!!!😡😡😡ЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦ16.06.2018година...Късно вечерта на същия ден хирурзи и анестезиолози успяха да стабилизират Метушев. Установени са 11 пободни рани, една от които вшията. Още същата вечер той е претърпял 5-часова животоспасяваща операция, а от Благоевград бързо са доставени банки кръв и кръвна плазма. 11-те прободни рани по тялото на младия мъж са 6 във врата, 4 в корема и една в гръдния кош: „В събота изключихме апаратното дишане на пациента, неговите параметри са добри. Вече е на самостоятелно дишане, говори и има чувствителност, отговоря на въпроси, каза началникът на реанимация д-р Първанов. Правим крачки в посока напред за овладяване на състоянието му. Нараняванията са на тънки, дебело черво, на стомах и останалите жестоки травми от множеството прорезни рани са възстановени по оперативен път“, съобщи още д-р Първанов. Красимир Колджиев – Дзъмбо е намерен с 6 повърхностни прорезни рани в областта на гърдите и една в шията. Именно тя е причинила внезапната му смърт, защото е зсегнала сънната артерия, както и от голямата кръвозагуба...Кога раните станаха 97.....??!!!!!!

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.