Last news in Fakti

14 Юни, 2019 12:35, обновена 14 Юни, 2019 15:17 3 470 12

ГДБОП по петите на кабелните оператори

  • гдбоп-
  • кабелни оператори-
  • телевизия-
  • аторски права-
  • интелектуална собственост

Засилени проверки срещу излъчването на програми без уредени авторски права

ГДБОП по петите на кабелните оператори - 1
Снимка: БГНЕС

Началникът на отдел „Компютърни престъпления“ в ГДБОП комисар Явор Колев заяви, че в съвсем кратки срокове започват проверки срещу всички кабелни оператори в страната, които извършват закононарушения.

„Операцията, която започна вчера, продължава и в момента. След като е било преустановено излъчването на програми без уредени авторски права, се контролира дали ще има възстановяване и престъплението вече ще има друг характер. Наблюдението на петте кабелни оператори ще продължи и в бъдеще с регулярни проверки“, преупреди на брифинг Колев.

"Вчера установихме над 60 програми без уредени авторски права. Ще се търсят правоносителите, за да можем да установим щетите и върху тези авторски продукти. В бургаската телевизия и в Сандански бяха иззети сървъри, които поддържаха собствено тяхно приложение за интернет телевизия“, обясни той.

„Никой няма за цел да унищожава какъвто и да било бизнес, както се твърдеше в медии. Целта е този бизнес да не нарушава правата на другите и да бъде легален“, посочи още Колев.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Той

    10 14 Отговор
    Кабеларките са, като автоджамбазите 1 към 1 - хитреци, дето искат да са забогатели от ВЧЕРА! Затова сега циврят и се гърчат, катл червеи, че ужким някой ги поръчал, а фактите, че са крали и нарушавали авторско право, удобно се премълчават.

    Коментиран от #10

  • 2 666

    41 2 Отговор
    А проверени ли са Нова, Канал3, Скат? Що не идете и там да счупите малко техника? Домусчиев и Пеевски, Валерката колко данъци плащат?
  • 3 Факт

    17 3 Отговор
    А фармациите!?
  • 4 Spewn1

    5 17 Отговор
    Реално кабеларките взимат безплатно телевизии от интернет, но карат хората да им плащат месечни такси. Няма как да получиш всички телевизии(в т.ч. Diema Sport 1 u 2), но да плащаш 15 лв. такса. Това удоволствие би ти струвало към 50 лв. на месец, при това с 24 месеца абонамент.
  • 5 Ivory

    5 7 Отговор
    Проверете и Алфа тв,защото по нея всеки ден пускат кадри от преди 10 години от митингите на Атака въпреки че хората от митингите отдавна не гласуват за Атака и със сигурност не са съгласни да ги показват все едно че още гласуват за Сидеров,а и много от тях не са живи.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Цар Симеон Велики

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ivory":

    Кви хора те гонят бе психо ? Няма хора има лумпени и олигофрени, доказахте го всички след 1989 година, ходихте да им се кефите на тия на митингите, че Тодор Живков го свалиха и ни видяха сметката, та за какви хора ми говориш по точно, такива няма...

    Коментиран от #9

  • 8 Лопатата

    10 1 Отговор
    Гледането на телевизия е една от най-големите форми на дезинформация, пропаганда и загуба на време.
    Призовавам всички мислещи хора да се откажат от гледането на телевизия, дори и само да е "за да бръмчи нещо вкъщи".
    Гледайте избрани филми на ДВД или онлайн.
  • 9 Име

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Цар Симеон Велики":

    Кво му обесняваш на този лумпен
  • 10 Doni Brasko

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Той":

    Вчера започнаха от Сандански. Като целта не беше да се преустанови излъчването на телевизии без платени авторски права, а беше да се сплаши местния кабелен оператор. Потрошиха цялата техника и оставиха цялата община: институции, банки, детски градини, предприятия без интернет и комуникации. Не бяха изпратени институциите, които отговарят за авторските права, а забележете ГДПОБ и жандармерията като че ли има някакви безредици. Всичко идва от г-н Домусчиев, който е дясна ръка на премиера. Ефекта обаче е обратен и това ще се види на изборите
  • 11 ???

    7 0 Отговор
    А сега да помислим по друг начин.Спомняте ли си,че имаше аналогова ефирна телевизия.За по-голямо качество щяха да правят мултиплекс за ефирна телевизия.Принудиха хората да си купят устройство за телевизия или да си сменят телевизора и сега ефира гледам е задръстен от програми.
  • 12 Пешо

    5 0 Отговор
    БОП, ДАНС, Цацаратурата - все боклуци некадърници.