27 Юни, 2019 11:40 2 769 6

12-годишен даде 15 бона на ало измамници

  • ало измамници-
  • дете-
  • 12-годишен

Детето разговаряло с трима души-двама мъже и и една жена

12-годишен даде 15 бона на ало измамници - 1

12-годишно дете от София е станало жертва на телефонен измамник преди два дни, съобщи TrafficNews. Ученикът е дал на мошениците всички налични пари вкъщи в различна валута, общо за 15 хиляди лева.

На телефона му позвънил мъж, който се представил за инспектор Асен Йорданов от полицията.

После обяснил на детето, че разследва схема с телефонни измами и има нужда от съдействие. Момчето казало, че е само вкъщи и дало телефоните на родителите.

Измамниците се свързали с майката и започнали да я убеждават и нея. Тя не повярвала и опитала да се свърже със сина си, но не успяла защото линията била заета.

През това време ало бандитите го убеждавали да събере всички налични пари вкъщи и да ги остави в градинката пред блока. Детето разговаряло с трима души-двама мъже и и една жена.

Близо час детето разговаряло по телефона и накрая успели да го убедят. Хлапето събрало всичките пари от вкъщи - 6500 евро и щатски долари.

После сложило в плик пачките на обща стойност 15 хиляди лева, които съгласно указанията на измамниците били оставени в градинката пред блока.

Разследването установило, че ало бандитите са звънели от румънски номера.

Според източници на МВР, два месеца след голямата акция в Горна Оряховица и Румъния, когато бе задържана групата на Борислав Димитров-Бобито, телефонните измамници са се кротнали, но сега отново са се активизирали.

Новата схема обаче е да звънят на мобилни номера, а не както беше преди на стационарните телефони.

Измаменото 12-годишно момче е четвъртият случай в България, при който дете става жертва на телефонна измама, твърдят от полицията.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Киро

    20 0 Отговор
    Ми родители, при които 12 годишното им дете има достъп до 15000лв в къщата, да си берат гайлето... Отделно на 12 години детето би трябвало да е предупредено и да има акъл повече...
  • 2 Кой луд

    16 0 Отговор
    Казва на детето си къде крият толкова пари. И майка му за един час не се, е прибрала да го спре или да се обади в полицията.
  • 3 Изумен

    13 0 Отговор
    Още не мога да повярвам, че останаха хора които все още се лъжат.
  • 4 гост

    15 2 Отговор
    Децата не трябва да имат достъп до подобни суми пари, едно е да имат 20лв за храна, друго е 15 бона. И другото е как и кой държи толкова пари в дома си? Да се не окаже, че мама работи на 400лв, а тати е безработен, а карат джипове и живеят в лукс? Много ми е интересно как баби, които отказват да дават пари за входа, ей така без каквато и да е форма на разум изхвърлят десетки хиляди през прозорците си. Това са хора, които си заслужават съдбата според мен, аз нямам и никога не съм имал толкова пари на куп, но и на мен са звъняли измамници, не е достоверно това, което го говорят и само пълен глупак може да си помисли, че полицията иска пари и съдействие по подобен начин.
  • 5 Нали немало вече

    8 1 Отговор
    Ало измамници😂😂
  • 6 Да са живи и здрави

    3 1 Отговор
    Дафърлят че да има да ядеме