Last news in Fakti

8 Януари, 2016 14:48 1 844 8

„Моята борба“ се завърна на германския пазар

  • моята борба-
  • книга-
  • адолф хитлер-
  • хитлер-
  • германия-
  • пазар-
  • анотации

Дълги години книгата бе забранена в Германия

„Моята борба“ се завърна на германския пазар - 1
Снимка: БТА/ AP

„Моята борба“ на нацисткия лидер Адолф Хитлер се завърна на германския пазар, съобщи ДПА.

Новото издание – под нова форма, с анотации – е плод на няколко години усилена работа.

Публикуваната за първи път през 1925 година, „Моята борба“ представя възгледите на Хитлер за величието на арийската раса и плановете му за господство на Германия.

Плановете за преиздаване на книгата предизвикаха спорове и критики, най-вече от еврейските организации в Германия, според които тя е опасна.

Историците, обаче, са на мнение, че новото издание може да запълни една „празнота“ в познанието на германците за тези години и да даде отговор на много въпроси.

Дълги години книгата бе забранена в Германия, но според законите авторското право от 70 години е изтекло и може отново да бъде издадена.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ИМАМ Е
  • 2 Veselin Stanoev

    0 5 Отговор
    Издаването на подобен род книги е вид пропаганда и възход на нацизма.А това означава поредна крачка към война в Европа.
  • 3 Veselin Stanoev

    0 5 Отговор
    Издаването на подобен род книги е вид пропаганда и възход на нацизма.А това означава поредна крачка към война в Европа.
  • 4 българин

    0 2 Отговор
    хората нямаме право да призоваваме (да се смеем и така нататък) за кастрации на хора и така нататък, стерилизация (насилствена и т.н), изнасилвания (и/или съвети и/или заплахи за тях- било анални на мъже и така нататък) на хора и т.н, убийства,самоубийства, войни, вражди, омраза, влизане и/или ходене на хора при психиатри (и/или техните психични и т.н проблеми), побои,удари по тялото, кавги и/или спорове, геноцид над нации от хора, заплахи с оръжие и/или думи (дори казани на шега) и т.н-дори показани в филми, сериали и т.н- това е моето мнение! Няма доказателство, че изнасилвача и физически зрав (а може и да е осъден несправедливо, а реално да е невинен)- би повторил това свое престъпление). Може би само съд може да решава присъдите за всеки човек и т.н. Хората нямаме право да призоваваме за -влизане в болници (вземане на лекарства- било психиатрични и т.н)- било психиатрии и т.н (ходене на лекар/и - било психиатри и т.н) ....На света му трябва да се промени положително- от лошите крайности до които е стигнал), аз не желая изтезания, жестокости, бой, насилия,пошлост, вулгарност, лоши неща (нищо лошо) и т.н, трафиканти на каквото и да е, и т.н-които неща не трябва да съществуват в един добър и възстановен свят (на което се надявам скоро да стане със Земята). ..
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 аз

    0 0 Отговор
    Света трябва се оправи и промени към добро по начини които Бог реши.
  • 8 Klasika

    6 0 Отговор
    Ако такива като Меркел се повторят още веднъж,то не ще се преиздаде а хората ще молят със сълзи на очи да се роди нов Хитлер та да вкара Меркел в затвора заедно с Макрон, Джонсън,канцлера на Австрия и да арестува веднага Барак Обама и Клинтън които задкулисно сложиха това нищо Байдън и да построи нещо гадно за живеене ,ако изобщо заслужават та там да ги прави каквото трябва заедно с целия щаб на СЗО по бързата процедура:- " изгори за да светиш"....- и всички тези които искат да създават нови безполови полове,и тези които искат да размият и заселят държавите с някакви туземци от друга епоха и да няма националности...,не ще плачат хората с кървави сълзи а ще построят и паметник на Хитлер и ще се молят на вуду- шамани да се прероди той и да накаже и тези които убиват двигателя с вътрешно горене и погубват света с цапащите въздуха безразборно ел.коли и тези които скапват държавите с измислен зелен план и дано робите прогледнат и излезнат с брадви ,защото иначе ще стане:- мълчанието на агнетата.....