17 Август, 2016 10:18 1 602 0

„Хари Потър” на „черно” с баснословни цени

  • хари потър-
  • на черно-
  • баснословни цени

Фенове с препродадени билети не са допуснати до пиесата

„Хари Потър” на „черно” с баснословни цени - 1

Цените на „Хари Потър и прокълнатото дете“ се продават и на „черно” при това на баснословни цени. Около 60 души не са били допуснати да гледат новата пиеса от поредицата за Хари Потър след закупуване на пропуска от неоторизирани търговци на дребно, казаха продуцентите, съобщава "Би Би Си".

На персонала на Центъра за сценични изкуства в Лондон е било наредено да откаже влизане на всеки с билети, които са били препродадени.

Един билет за „Хари Потър и прокълнатото дете“, който обикновено струва 70 евро, в момента се продава във вторичен сайт за 6 200 евро.

Продуцентите определят вторичния пазар на билети „широко разпространена в индустрията чума.“

Соня Фридман и Колин Календер казаха, че това е въпрос, „който ние като продуценти взимаме много на сериозно“. В изявление те добавят: „Наш приоритет е да защитаваме всички наши клиенти и правим всичко възможно, за да противодействаме на този проблем. От самото начало, достъпната цена е от първостепенно значение за нас“.

„Ние вече сме имали възможността да идентифицираме и да откажем пропуск на значителен брой хора, които са закупили билети от препродажба в сайтове, и ще продължим да проследяваме съмнителни търговци на дребно и да отказваме на всеки, който съзнателно си е купил билет от вторичния пазар.“

Средно около един човек на ден не е допускан до представлението, откакто то е започнало в началото на юни.

Билетите за шоуто, което се състои от две части, са широко търсени и феновете са много ядосани на съмнителните търговци, които им продават билетите на по-завишени цени.

Препродажбата на билети не е незаконна, но продуцентите предупреждават, че всички билети, които се рекламират за продажба в интернет, във вестниците или на друго място, са „автоматично невалидни.“

Само тези, закупени от двете официални билетни каси – Nimax и ATG – са позволени.

‘Ненормални цени‘

В момента билетите за шоуто са разпродадени, въпреки че има онлайн лотария всеки петък, в която наградата е 1 от общо 40 нови билета за всяко представление през следващата седмица.

В този момент, един билет, за гледане на едната част от шоуто от балконите на театъра, е на интернет страницата Viagogo за 6 213.76 евро, докато StubHub предлага два билета за двете части за 4 999 евро всеки.

Viagogo казва, че цените за популярните събития могат да бъдат по-високи, „защото има огромно търсене и ограничено предлагане. “

Въпреки това, докато продавачът може да оцени билета на каквато и да е стойност, това не означава, че билетът ще бъде продаден на тази цена.

„Билети, оценени на „ненормални“ цени рядко се продават. Реалността е, че около половината от билетите на интернет страницата Viagogo, са били продадени на цена от или под номиналната им стойност.“

StubHub казва, че неговите продажби са водени от „търсенето и предлагането“ и че продавачите „определят цената, която смятат, че пазарът ще понесе.“

В същото време, сценарият на пиесата, написана от Джак Торн и одобрен от автора на Хари Потър, Джоан Роулинг, се превърна в най-бързо продаваната книга в Обединеното кралство за това десетилетие.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА