21 Август, 2016 17:34 1 134 0

Над 200 хиляди души са изкачили скалния град Перперикон

  • перперикон-
  • 200 хиляди души-
  • скалния град
Над 200 хиляди души са изкачили скалния град Перперикон - 1
Снимки: Уикипедия
Над 200 хиляди души са изкачили скалния град Перперикон от началото на годината досега. 
Данните са на местните туроператори, според които Кърджали е на път да постави рекорд по посещения на туристи, предаде БНР.
Практиката показва, че най-силният период за културно-историческия туризъм в района тепърва предстои

Един от най-посещаваните обекти в района е Перперикон.

Според председателя на комисията по култура в Общинския съвет на Кърджали Георги Кючуков, интересът към местните исторически паметници се увеличава. 
Причините това да се случи са много. На първо място отворените проходи за Гърция. В момента сме в един период, в който добиха популярност чрез медиите новите открития в подножието на Перперикон, гробницата, която беше разкрита там. Явно и това се отразява на туристическия поток
Туристическият поток е от различни страни, но водещи отново са българите.  
И най-предпочитани за търговците. Оказа се, че българите са най-харчещите туристи, така да го кажа, хора, които са любознателни  
Практиката показва, че най-силните месеци за културен туризъм в района са септември и октомври. Очаква се традицията да бъде спазена и сега.
Над 200 хиляди души са изкачили скалния град Перперикон


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА