25 Август, 2016 14:37 1 324 1

Саудитски филм се прицели в Оскарите

  • филм-
  • саудитска арабия-
  • оскари-
  • махмуд сабах-
  • номинация

Филмът дебютира на фестивала в Берлин

Саудитски филм се прицели в Оскарите - 1
Стопкадър и видео: Youtube

Саудитска Арабия избра лентата „Barakah Meets Barakah“ (Барака се среща с Барака) да се бори за Оскар, съобщи „Latin Post“.

Филмът, режисиран от Махмуд Сабах, влиза в битката за чуждоезични филми за наградата на филмовата академия.

Премиерата му бе през месец февруари тази година на кинофестивала в германската столица Берлин. През есента ще бъде прожектиран и в Близкия изток, като се очаква да тръгне и по кината в Северна Америка след фестивала в Торонто

Комедията с елементи на драма „Barakah Meets Barakah“ разказва любопитната история на двама влюбени и предизвикателствата, пред които се изправят.

На фестивала в Берлин филмът получи много позитивни отзиви от критиците и публиката. В среда, в която физическият контакт е забранен, влюбените изживяват истински трудности и попадат в странни ситуации.

Султан Ал Бази, председател на комисията, издигнала номинацията на филма, заяви: „Махмуд Сабах е представител на ново поколение, което скоро ще бъде пионер в историята на саудитското кино“.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Муеи

    0 0 Отговор
    Европа вече гледа арабски филми на живо благодарение на "Меркел дистрибюшънс ентертеймънт" Първо в Кьолн, а после и на други места много ги харесаха. Има всичко секс, бомби, екшън,стрелби и пр. Само комедия няма на никой не му е смешно!