Last news in Fakti

28 Август, 2016 14:31 1 412 3

Вече е ясна песента с която страната ни ще участва в Детската Евровозия

  • детската евровозия-
  • лидия ганева-
  • песента-
  • участва

Тя разказва за толерантността, мечтите и надеждите на всяко дете

Вече е ясна песента с която страната ни ще участва в Детската Евровозия - 1
Снимка: БНТ

Вече е готова песента, с която България ще се представи на Детската Евровизия 2016, съобщи БНТ.

10-годишната Лидия Ганева ще я изпее на 20-ти ноември в Малта. Официалната й премиера предстои през септември.

Песента, с която страната ни ще участва в Детската Евровизия 2016 в Малта, разказва за толерантността, мечтите и надеждите на всяко дете.

„Че няма знамение цветът на кожата, че всички деца могат да бъдат приятели, че всяко дете има голяма мечта“, казва за песента Лидия Ганева.

Лидия сбъдна своята мечта, когато през юни - единодушно жури и публика я избраха, за да представи страната ни в детския песенен конкурс. Автор на песента е Графа, а текста той написал заедно с Илия Григоров.

„Самата песен се роди от раз, аз вътрешно се бях подготвил, че ще направя няколко проекта, за да избера този, просто това беше първото нещо, което измислих и мисля, че това ще е правилния избор“, казва Графа.

„Много ми хареса текстът, защото е много приказен“, твърди малката Лидия.

„Докато правех песента постоянно ми звучеше нейният глас. Много е странно. Представяш си мелодията как би звучала с гласа на някой изпълнител“, разказва още Графа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пейчо

    0 0 Отговор
    Важно е песента да е "политически коректна" за да покриват новите евростадарти и явно са се постарали да е такава. Лошото е че се ползват деца за прокарване на тези "политики"!
    Все пак желая успех на хлапето и да се представи добре!
  • 2 ДДАС

    0 0 Отговор
    А как се казва песента ?
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Дайте видео с песента