Last news in Fakti

15 Септември, 2016 00:45 1 500 1

Фестивал на ориенталски танци в София

  • ориенталски танци-
  • софия-
  • фестивал
Фестивал на ориенталски танци в София - 1

От 22-ри до 25-ти септември София ще е домакин на третото издание на международния фестивал на ориенталски танци "Orient el Hob" (Ориенталска любов).

Акцент на фестивала са двата пищни спектакъла, които ще се състоят на 23-ти и 24-ти септември (петък и събота) от 17:00 ч. на сцената на „Нов театър “ – НДК. Български и чуждестранни световно известни изпълнители на ориенталския танц ще представят пред публиката магията на източното танцово изкуство. „Ще се насладите на класически и фолклорни танци, автентичност и оригиналност комбинирани с много любов!“ – споделят организаторите.

Третото издание на международния фестивал по ориенталски танци ще включва за първи път WORLD SHOW, което ще се сформира от професионални танцьори, идващи от цял свят. Шоу спектакълът ще демонстрира световното ниво в ориенталските танци. Преподавателите в обучителната част на фестивала са 8 от най-популярните световни танцьори по ориенталски танци.

В рамките на фестивала, организиран от Мими Соколова - една от първите ориенталски танцьорки в България, носителка на международни награди, ще се проведат конкурсите Мис "Ориент ел хоб" България, СОЛО професионална категория, категория „Аматьори” и категория „Групи”. Наградният фонд включва парична награда от 1000 USD и пълни пакети за участие в предстоящите фестивали през 2017 г. - Heshk Beshk във Венеция, Италия; Oriental Marathon Festival в Монтпелиер, Франция; Dance Date Франкфурт, Германия и Apulia Belldance day в Бари, Италия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕЛИ

    0 1 Отговор
    Благодаря за поканата, но Мими Соколова изобщо не ми допада, много е далеч от харизматичната Ева Папазова.Танцьорът трябва да е Артист.ЕВА Е ЕДИНСТВЕНАТА БГ.ТАНЦЬОРКА В ТОЗИ ЖАНР!