Last news in Fakti

18 Октомври, 2016 04:46 1 014 0

Данс трупа от Тайван гостува в Пловдив (Видоо)

  • тайван-
  • второ тяло-
  • one dance week.-
  • anarchy dance theater
Данс трупа от Тайван гостува в Пловдив (Видоо) - 1

На 22-ри октомври на българска сцена ще триумфират тайванската танцова компания Anarchy Dance Theater. Техният спектакъл „Второ тяло”, чиято премиера бе в рамките на Вроцлав – Европейска столица на културата 2016, ще бъде представен два пъти на 22-ри октомври от 16:00 и 20:30 ч. в Дом на Културата „Борис Христов“, Пловдив. Проявата е част от Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK.

Създател на „Второ тяло” е хореографът Сия Тия Хуа. Базираният в Тайван артист е архитект по професия, но завършва и танцова хореография. Мултидисциплинарното му образование ясно личи и в работата му - творбите му са фокусирани върху усещането за тялото и неговата връзка с времето, пространството и обществото. В спектакъла ВТОРО ТЯЛО се срещат дигиталните изкуства и съвременния танц, създавайки физикално-дигитална среда, която прескача границите между реалното и виртуалното пространство. Публиката е поканена да изследва тялото – първичното, естественото и материалното, от една страна, и вторичното, илюзорното и дигиталното, от друга. За цялостното въздействие на спектакъла допринасят и красивите звукови пейзажи на Яник Дауби, който композира електро-акустична музика (musique concrète) и създава музикални импровизации с намерени предмети, аналогови устройства и цифрови процесори.

От основаването си през 2010 г.  Anarchy Dance Theatre се стреми да създаде уникален танцов речник и да действа като платформа, която позволява колаборации между артисти от всички сфери на съвременното изкуство. Компанията идва в България с подкрепата на Министерството на културата на Тайван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА