Last news in Fakti

19 Ноември, 2016 12:51 1 263 0

Боб Дилън вероятно ще стигне до Стокхолм, но догодина

  • боб дилън-
  • стокхолм-
  • нобелова награда за литература-
  • нобелова награда-
  • шведската кралска академия

Авторът на песни има на разположение 6 месеца, за да изнесе своята лекция - задължително условие за връчване на отличието

Боб Дилън вероятно ще стигне до Стокхолм, но догодина - 1
Снимка АП/БТА

Боб Дилън, който тази година бе удостоен с Нобеловата награда за литература, вероятно ще пътува до Стокхолм през следващата година, когато може да вземе своята награда, заяви Шведската кралска академия, цитирана от радио Швеция.

По-рано тази седмица бе обявено, че текстописецът няма да успее да пристигне в Стокхолм, за да вземе лично наградата си по време на церемония през декември, тъй като има предварително уговорени ангажименти в календара си.

Академията има задължително изискване, според което всеки носител на Нобелова награда трябва да изнесе лекция, преди да получи 8-те милиона крони, които вървят с наградата. Дилън ще има на разположение шест месеца, считано от 10 декември, за да стори това.

През следващата година Дилън планира турне в Швеция - "вероятно през пролетта ще свири в Стокхолм, тогава той ще има идеалната възможност да изнесе своята лекция".

Сара Даниус, постоянен секретар на Кралската академия, заяви за радио Швеция, че Боб Дилън има свободата да избере начина, по който ще изнесе своята лекция. Тя може да бъде под формата на видео или представление и не е задължително да е под формата на изказване.

"Надявам се, че Боб Дилън ще направи това, което иска да направи", каза тя. "Би било фантастично, ако пожелае да направи изказване, както е правил и преди. Той е интелектуалец, който е добър в описването на работата си и нейните влияния. Ще бъде също толкова забавно и ако лекцията му бъде представена като изпълнение, независимо от какъв вид."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА