Last news in Fakti

5 Декември, 2016 22:15 2 085 0

С „Жива мишена” Ян Гиу бърка в раните на шпионските организации

  • ян гиу-
  • жива мишена-
  • шпионските-
  • организации

Най-успешният шведски писател е популярен у нас с историческата си трилогия „Рицарят тамплиер”

С „Жива мишена” Ян Гиу бърка в раните на шпионските организации - 1

Ян Гиу е най-успешният шведски писател днес, популярен и у нас с историческата си трилогия „Рицарят тамплиер” и нейното продължение „Наследството на Арн”, както и с трилърите си за агент Карл Хамилтън. Всяка негова нова книга застава в класациите за бестселъри не само в родината му, но и в много страни. Немалко от романите му са превърнати в успешни филми - „Рицарят тамплиер”, „В интерес на нацията” и др.

„Жива мишена” (или „За кожата на един агент”) е най-новият му трилър, част от романната дилогия „Вендета” (издание на „Персей”). Когато двама шведски граждани са отвлечени от сицилианската мафия, единственият, който може да се справи с проблема, е Карл Хамилтън. Шведският агент се заема да разпали унищожителна война между сицилианските групировки и да върне живи и здрави заложниците у дома. Но двамата с по-младия му колега Юар Лундвал стават жертва на покушение и Лундвал загива, прострелян от куршумите на наемници на мафията. Хамилтън не може да се примири със смъртта на приятеля си и за да постигне своята вендета, е готов да покрие пътя си с трупове. Дори и с риск да се превърне в жива мишена.

Отзивите за книгата на Ян Гиу са отлични: „Този роман за агент Хамилтън превъзхожда предишните и е най-доброто в поредицата.” - Svenska Dagbladet. „Гиу притежава силата да завладява читателя.” – Aftonbladet. „Както обикновено, Ян Гиу е написал напрегнат и достоверен шпионски роман, съответстващ на най-високия международен стандарт. А фактът, че „Жива мишена” е нещо повече от книга просто за забавление, го прави още по-значим.” - Göteborgs-Posten.

Ян Гиу отново показва класата си на най-експортния и успешен шведски автор в световен мащаб през последните десетилетия. Но той е не само световноизвестен автор, но и разследващ журналист, прочут със скандалните си разкрития в световната политика. Твърде често в романите си той изнася действителни факти от секретни операции на световните шпионски централи и останали в тайна сблъсъци на крупните геополитически сили в хода на най-новата история. Серията романи на Ян Гиу с главен герой Карл Хамилтън има небивал успех и се превръща в най-успешната шведска поредица в света. В превод на български вече са издадени “Хамилтън”, “Демократичният терорист”, “В интерес на нацията” и „Вендета: Операция в Сицилия”.

С „Жива мишена” Ян Гиу бърка в раните на шпионските организации


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА