8 Декември, 2016 00:15 7 729 0

Бертолучи за изнасилването в "Последно танго в Париж" (Видео)

  • марлон брандо-
  • последно танго в париж

Режисьорът на класиката „Последно танго в Париж“ Бернардо Бертолучи отново беше принуден да коментира последните обвинения за култовата сцена с изнасилванетo във филма си от 1972 г.

В свое интервю за La Cinémathèque Française от 2013 г. режисьорът призна, че той и Марлон Брандо са авторите на идеята за използване на масло като лубрикант в култовата сцена. Проблемът е, че режисьорът и главният му актьор не са казали нищо по въпроса на актрисата Мария Шнайдер преди снимките.

Интервюто, което отново се появи онлайн през този уикенд, предизвика възмущението на водещи холивудски знаменитости като Джесика Частейн. Носителката на „Оскар“ изрази възмущение, че са въвлекли в историята 19-годишната актриса без нейно съгласие. "Чувствам се отвратена", написа Частейн в социалните мрежи.

В понеделник Бертолучи отговори. "Бих искал, за последен път да изясня нелепото недоразумение, което продължава да генерира съобщения в пресата по целия свят", написа режисьорът.

"Може би още не е ясно, че решихме с Марлон Брандо да не информираме Мария, че ще използваме масло. Искахме спонтанната й реакция. Това е мястото, където се крие недоразумението“, твърди Бертолучи.

„Някои очевидно мислят, че Мария не е бил информирана за насилието върху нея. Това са глупости!“, разказва Бертолучи и пояснява: "Мария знаеше всичко, защото тя беше чела сценария, където всичко е описано. Единствената новост беше идеята с маслото. И това, както аз научих много години по-късно, я е обидило. Не насилието, а маслото", завършва Бертолучи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА