Last news in Fakti

14 Декември, 2016 14:19 1 942 0

Музикална феерия в зала 1 на НДК

  • миланска скала-
  • зала 1-
  • ндк

Виртуозите от Миланската скала ще свирят в зала 1 на НДК на 27 март

Виртуозите на Миланската скала ще свирят на 27 март в зала 1 на НДК. Концертът на впечатляващите музиканти е първи за България в този формат - 15 от най-добрите инструменталисти в света ще представят произведения от емблематични за италианската класика композитори - Доницети, Рота, Паганини, Витали и Росини, съобщават организаторите.

Виртуозите от Ла Скала са едни от най-талантливите инструменталисти в света - елитни концертмайстори и солисти в оркестъра към миланския оперен театър и филхармония, които обикновено концертират без диригент. Гостуването им в София е по покана на Germi Art Entertainment и е второто от поредица класически събития, планирани от организаторите след успеха на спектакъла "Духът на Паганини" с Марио Хосен през ноември.

В България прочутите Виртуози от Ла Скала идват с водач и соло цигулка Франческо де Анджелис. Световнопризнат, ценен и от критиката, и от публиката, Де Анджелис впечатлява с разпознаваемия си романтичен стил, съчетан с белканто елементите и взискателността на средноевропейската инструментална школа. Той свири на Poggi 1969 и е концертмайстор в Ла Скала от 1998 г.

Заявка за ярко присъствие на 27 март прави и Сандро Лафранкини - солист на виолончелото. Той е от семейство на музиканти и свири от шестгодишен. През 1999 г. става водещ виолончелист и концертмайстор в Ла Скала, какъвто е бил и неговият баща. Идва в София с историческото си чело Carlo Antonio Thestor от 1730 г.

Фантастичните музиканти от оркестъра на Миланската скала, създаден през 1778 г., представят неповторимия си, изискан стил в най-реномираните световни оперни театри като Ла Скала, виенската Музикферайн, операта в Рига, Театро Гранде Петручели и много други. Имат над 200 концерта годишно, част от които с благотворителна цел, други - с образователна - да популяризират класическата музика сред младите хора.

Билетите за концерта им в НДК на 27 март са на цени от 50 до 100 лв. и вече са в продажба в мрежата на Eventim и в Билетния център в НДК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА