21 Декември, 2016 14:21 1 598 0

Да извоюваш независимостта си

  • хипнотик-
  • права-
  • авторство
Да извоюваш независимостта си - 1

Талантът неизменно намира начин да се справи в тежки моменти, за да постигне желания резултат. Тази философия е в основата на успеха на едни от най-впечатляващите млади музикантки в България. Талантливите струнни изпълнителки от трио „Хипнотик“ завършват една страхотна творческа година, изпълнена с много успехи и спечелени битки. Изкуството сякаш е обречено да среща трудности, чието преодоляване прави неговите представители по-силни от всякога. Мария Новева, Бистра Копринкова и Марина Хинова разрешиха окончателно спора около правата на своята търговска марка „DESTINY, която занапред може да бъде използвана само от тях за всички възможни дейности. Казусът е емблематичен за България и свидетелства за все още съществуващите неуредици на нашия музикален пазар.

DESTINY е името на албум на „ХИПНОТИК“, издаден през 2014 година. Не след дълго се появява нов струнен квартет, носещ същото име. Борбата за безспорната собственост на марката отнема на момичетата много усилия и нерви и съвсем естествено ги лишава от спокойствието да правят това, което умеят най-добре – да създават музика, опияняваща и магнетична, такава, каквато я познават всички фенове на виртуозните изпълнителки.

Като собственици на търговската марка „DESTINY с регистров номер 00092637/21.01.2016 за композиране на музика, оркестри, представления на живо, производство на музика и шоу продукции, „ХИПНОТИК“ упражнява правото си да забрани на трети лица да използват въпросната марка, било то в рекламна дейност, търговска дейност или каквато и да е музикална дейност, свързана с комуникация с потребители.

„Предстои страхотна година! Очакват ни невероятни проекти и нямаме търпение да се заемем с новите начинания. Преминахме през трудни моменти, но работихме усилено и сме щастливи от постигнатото през 2016“ – споделя с нескрит ентусиазъм Мария Новева.

През последните месеци „Хипнотик“ се включиха в няколко емблематични концерта, получават много покани за редица ВИП участия и не спират да работят върху новия си албум, който очакваме да излезе догодина. Виолистката на „Хипнотик“ Бистра Копринкова и цигуларката на триото Мария Новева се оказаха и сред малцината, които бяха поканени на чаша шампанско в личната гримьорна на Найджъл Кенеди след шоуто му в София през есента. „Срещата с Найджъл беше наистина много вълнуваща за нас“, споделиха красавиците, които в момента работят над свой нов проект, вдъхновен от ритъма на тангото.

„Хипнотик“ обраха аплодисментите с изпълнението си на живо и по време на специалното представяне на най-новия модел на „Порше“ у нас. Събитието се състоя на нетрадиционен терен – пред едно от студиата на „Киноцентър Бояна“, а момичетата показаха връзката между класическата музика и класическите форми в дизайна на новия автомобил на бранда.

Триото се качи сцената и заедно с Боби и Заки от „Авеню“ по време на големия им концерт в НДК през ноември. От сцената на зала 3 бандата представи новия си албум „Безвремие“. „Оригиналното изпълнение на цигулка в едно от парчетата е на Васко Василев, но той не можа да присъства на концерта в София и поканиха мен да изсвиря неговата партия“, разказа Мария Новева от „Хипнотик“. „Това бе огомна чест и истинско удоволствие, благодаря за доверието на Боби и Заки“, сподели още тя. По време на провелия се в столицата ни 62-и форум на „Лайънс клуб“ Европа пък, струнното трио направи миниконцерт, с който изненада близо трите хиляди члена на международната организация. Гостите, сред които бе и журито на престижния конкурс за млади музиканти “Томас Кути“, аплодира изпълненията на Misirlou от “Криминале”, „Либертанго“ на Пиацола и авторското им парче „Едерлези“. Само през последните няколко месеца феновете на струнното трио успяха да чуят изпълненията им и в няколко града в България. Момичетата не спират да пътуват – фестивалът „Златен кестен“ в Петрич, корпоративни събития във Варна и Бургас, записи в студио, подготовка за снимките на нов видеоклип, два часа лайв концерт с Веси Бонева - „Хипнотик“ успяват да покажат, че когато музиката е качествена, за нея има пазар, даже в малка страна като България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА