9 Януари, 2017 08:21 1 487 0

Музикален триумф на наградите "Златен глобус"

  • златен глобус-
  • филми-
  • награди

"Ла Ла Ленд" с цели седем награди

Музикален триумф на наградите "Златен глобус" - 1
Снимка: БТА/АP

Филмът на Деймиан Шазел „Ла Ла Ленд“ стана големият победител в тазгодишните награди „Златен Глобус“.

Романтичният мюзикъл спечели наградата за най-добър филм в категорията за мюзикъл и комедия. Освен това той спечели всички 7 награди, за които беше номиниран. Раян Гослинг и Ема Стоун, които изиграха главните роли в продукцията, взеха наградите за най-добър актьор и актриса в мюзикъл и комедия.

Изненадващо наградата за най-добър драматичен филм спечели нискобюджетната продукция „Лунна светлина“. Наградата за най-добър актьор в драма взе Кейси Афлек за ролята си в „Манчестър край морето.“ Наградата за най-добра драматична актриса спечели французойката Изабел Хупер за ролята си във филма на Пол Верховен „Тя'.

Наградата за най-добър режисьор отиде в Деймиан Шазел за „Ла Ла Ленд“. „Народът срещу О Джей Симпсън“ спечели наградата за най-добър кратък сериал.

Хю Лори и Оливия Колман взеха наградите за най-добър актьор и актриса в кратък сериал за „Нощен мениджър“.

Мерил Стрийп получи наградата за цялостен принос. Наградите „Златен глобус“ се считат за вторите най-ценни в света на киното и се третират като отличителен сигнал за това, кои са фаворитите за наградите „Оскар“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА