10 Януари, 2017 15:11 1 234 0

Столична библиотека с модерна дигитална платформа

  • столична-
  • библиотека-
  • дигитализиране
Столична библиотека с модерна дигитална платформа - 1

Столична библиотека подготвя дигитална платформа „Сердика“ за онлайн достъп до пълнотекстови документи от краеведската сбирка на библиотеката. Тя ще включва книги за София, сп. „Сердика“, „София“, в. „Софийски общински вестник“ и статии от периодични издания свързани с живота в столицата.

На 11 януари 2017 г., на информационна среща от 10:30 ч. в Американския център на библиотеката, ще предложим на читалищните библиотеки от София и региона да се присъединят към платформата с документи, снимки, предмети, ръкописи, свързани с местната история и култура. Така ще се постави началото на дигитален архив за София и региона, към който да се присъединят училищата и софиянци с лични архиви.

Новата платформа ще предостави нови знания на широката публика и ще бъде в помощ на изследователи и специалисти.

На срещата ще бъдат показани и софтуерни аспекти на създаването и достъпа до платформа „Сердика“.

Столична библиотека с модерна дигитална платформа


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА