1 Февруари, 2017 11:45 1 884 2

Ботев снима за Левски

  • ботев-
  • левски-
  • филм-
  • искрен красимиров

Режисьорът Искрен Красимиров започва проекта си за Апостола на Свободата

Ботев снима за Левски - 1

Христо Ботев ще снима филм за Васил Левски! Звучи невероятно, но „съвременният Ботев“, както наричат режисьора Искрен Красимиров, започва работа по новия филм на проект „Незабравимата България“. Той е с работно заглавие „Лъвский: Европеец в Българско!“, и е посветен на Апостола на Свободата – Васил Левски.

Лентата за най-великия българин идва след филмите на Красимиров за Ботев, Софроний, Иван Вазов, Алеко Константинов и Цар Борис III. Камерата на младия режисьор и актьор се спира този път върху Дякон Левски. Сюжетът на филма се базира на три основни „теми“ – Идеалът, Парите и Предателството. Целта на екипа е да покаже Васил Левски в цялото му великолепие като български герой от европейска величина, родеещ се с Мацини, Гарибалди и Лайош Кошут, но в същото време и да извади на бял свят много непознати факти около делото и подвига на Апостола. Ролята на Левски във филма е поверена на актьора Симеон Владов, прочут с великолепния си глас. Популярният телевизионер Златимир Йочев пък отново ще играе водещият, който ще води зрителите по стъпките на Дякона. Участие във филма ще вземат и популярни левсковеди като проф. Пламен Митев, проф. Иван Стоянов, Дора Чаушева, Теодор Тончев и др.

Снимките стартират на 19 февруари в София, където Искрен Красимиров, в ролята на Ботев с пълна бойна униформа, ще заснеме отбелязването на годишнината от обесването на Васил Левски. След това камерата и дронът на младия режисьор ще полетят към Карлово, Ловеч, Тетевен, Голям Извор, Къкрина, и други места у нас, свързани с живота на великия ни националреволюционер Васил Левски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The real BMW

    2 0 Отговор
    Браво!Дано се получи хубав филм.Радвам се ,че все още има хора които помнят и почитат великите българи!
  • 2 гощо

    1 0 Отговор
    ЕВАЛА!!!!!