Last news in Fakti

2 Февруари, 2017 01:33 606 0

21-ия София Филм Фест започва на 9 март

  • филм-
  • кино-
  • софия

На 9-ти март се поставя началото на 21-вия Международен филмов фестивал София Филм Фест. Както винаги на него ще си дадат среща вярната публика и многобройни международни гости. В София ще бъдат представени най-актуалните творби от световното и българското кино. Предварителната програма започва още на първи март в Дома на киното. Какви още изненади са ни подготвили организаторите - вижте в следващия репортаж.

През 2017-та фокусът е българското кино!

Цели три наши филма ще участват в международния конкурс, което е прецедент в историята на фестивала. Това са "Безбог", "Христо" и най-новият филм на Константин Божанов - "И после светлина", съобщи БНТ.

София Филм Фест започва на 9 март с „Белгийският крал"- копродукция с българско участие.

Форумът ще отдаде почит и към ролята и значимостта на жената творец в киноизкуството с Наградата на София. Сред удостоените е световно известната документалистка Адела Пеева, която тази година празнува 70-годишен юбилей и 45 години творчество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА