8 Февруари, 2017 09:59 968 0

Сакскобургготски на премиерата на "Първите седем"

  • сакскобургготски-
  • премиера-
  • "първите седем"
Сакскобургготски на премиерата на "Първите седем" - 1

По покана на алпиниста Боян Петров Симеон Сакскобургготски дойде лично да го поздрави за издаването на книгата му “Първите седем”. Премиерата се състоя в Големия салон на Българската академия на науките. В книгата си авторът, който освен алпинист е зоолог, еколог и спелеолог, разказва подробно за своите преживявания, свързани с подготовката и покоряването на седем от общо 14-те осемхилядника. При своите експедиции той успява да направи и изследвания за живота при екстремни природни условия, с които обогатява научната колекция на Националния природонаучен музей при БАН.

Негово Величество беше посрещнат от домакините д-р Петър Берон и Н.Пр. А.С. Бабар Хашми, посланик на Ислямска република Пакистан. След премиерата на книгата Царят разгледа с интерес фото-изложбата “Природа и хора от планините на Пакистан”.

След като се снима за спомен с автора, той изказа радостта си, че той така бързо се е възстановил след тежката катастрофа, която преживя наскоро и му пожела от сърце да сбъдне мечтата си да покори всички останали осемхилядни върхове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА