10 Февруари, 2017 14:34 5 272 3

Бижутата на принцеса Мириам за първи път в България

  • бижута-
  • принцеса-
  • мириам-
  • за първи път-
  • българия

Н.В. Симеон II и вицепрезидентът Илияна Йотова са сред специалните гости на откриването на изложбата й

Бижутата на принцеса Мириам за първи път в България - 1

Принцеса Мириам пристигна в България специално, за да представи за първи път у нас своите дизайнерски бижута. Изложбата Miriam de Ungria: Изящество бе официалнo открита със стилен коктейл в хотел Radisson Blu. На събитието присъстваха Н.В. Симеон II, вицепрезидентът Илияна Йотова, представители на бизнеса и дипломати. Особен интерес предизвика колекцията Hearts and Roses, вдъхновена от ухайната българска роза.

Изложбата Miriam de Ungria: Изящество е отворена за посещение на 10, 11 и 12 февруари от 11 до 19 часа в зала „Парламент“ в хотел Radisson Blu. Посетителите ще могат да разгледат и закупят бижута от колекциите Asia, Just Say It, Color, Hearts and Roses, Ovals, както и от най-новата – Universe.



„Щастлива съм, че имам възможност да представя своите бижута пред българската публика. В изработката на всеки от елементите са вложени много любов и старание. За мен е важно бижутата ми да вдъхновяват, да носят радост и красота. Това не са просто бижута, това е емоция“, сподели принцеса Мириам.



Марката на принцесата – MdeU – е създадена през 2014 г. и вече се наложи като символ на елегантност и изящество. Бижутата се произвеждат в Испания. Индивидуалната ръчна изработка ги прави уникален и желан подарък за скъп човек. Бижутата са от 18-каратово злато, като някои от тях са декорирани с ествествени камъни и диаманти.

За принцеса Мириам

Принцеса Мириам де Унгрия проявява силен интерес към бижутата и тяхната изработка още от ранна възраст и затова не е случайно, че завършва история на изкуството в университета „Комплутенсе“ в Мадрид. Година по-късно специализира гемология и дизайн на бижута. Освен дизайнер, тя е и специалист гемолог, който оценява скъпоценни камъни.

Принцесата създава първата си колекция през 1991 г. Няколко години по-късно тя вече работи за световно известната испанска компания Carrera y Carrera. През 2002 г. представя колекцията си от бижута „Градина от рози“ в Ню Йорк, която й отваря вратите за международния пазар. През 2014 г. принцеса Мириам създава собствената си марка MdeU и започва да продава бижутата си на уебсайта http://www.mdeu.es/, както и в най-голямата испанска верига универсални магазини „Ел Корте Инглес“. Моделите й се отличават със собствен почерк, индивидуалност и елегантност и налагат нови тенденции в бижутерското изкуство. Принцеса Мириам е сред основателите на Испанската асоциация на оценителите на бижута, като през годините е била неин президент, а понастоящем – член на Борда на директорите.

През 2003 г. принцеса Мириам става кръстница на уникалния диамант – Звезда на белгийската корона, като с него изработва изящно 150-каратово колие, представляващо изкусно сплетени диаманти с бял блясък. Принцеса Мириам има много специална връзка с България, тъй като е съпруга на покойния княз Кардам и снаха на Н.В. Симеон II.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.