12 Февруари, 2017 10:43 2 019 3

Българин грабна "Оскар"

  • владимир койлазов-
  • българин-
  • оскар

Владимир Койлазов получи технологична награда от Академията

Българинът Владимир Койлазов беше награден с технологичен „Оскар“.

Технологичните награди на Академията се връчат две седмици преди официалната церемония. Койлазов получи наградата заедно със своя съдружник Петър Митев.

Той отличен за разработването на технологията „v-ray”. Технологията се използва за 3-D визуализации.

Технологията на Койлазов се използва във филми като „Капитан Америка“, „Доктор Стрейнд“ и „Дедпул“. Тя е използвана от някои от най-големите холивудски студия.

Официалната церемония по връчването на наградите „Оскар“ ще се състои на 26-ти февруари. Там шансове за награда „Оскар“ има и друг българин. Това е аниматорът Теодор Ушев. Той е номиниран за наградата за най-добър късометражен анимационен филм. Лентата на Ушев успя да измести за номинацията филм на „Disney”.

Той вече присъства на традиционния обяд на номинираните. Филмът е създаде в Канада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Габон

    4 1 Отговор
    Не го бех чувал Койлазов, Лазов съм чувал, сигурно се е изнесъл от тука щот са му викали - кой ? - Лазов ?
  • 2 Pena

    3 3 Отговор
    Честито момче! Дано по-често се оценяват и поощряват ителигентни и заслужили българи,а не хасан и хасанка как ни "представили"по Евопа затова,че имат само бълг.паспорт
  • 3 Azazel

    3 1 Отговор
    Всъщност, Теодор Ушев, ако спечели (стискам му палци за това!), ще е първият българин, който е печелил "Оскар", не Владимир Койлазов. Наградата, която той спечели, не е "технологичен Оскар", а плакет на Академията, което просто си е друга награда... По никакъв начин не искам да омаловажавам постижението му - създадената от него технология наистина е изключително успешна и важна за индустрията, така че наградата на Академията е напълно заслужена, но... "Технологичен Оскар" съществива само за неграмотните и имащи навика да преувеличават постиженията на българите, български медии... "Оскар" е статуетката, която се раздава на наградите "Оскар" в края на месеца... Не девалвирате стойността на наградата, защото, ако Теодор Ушев спечели "Оскар"след две седмици, ще излезе, че не е първият българин, изобщо спечелил някога "Оскар" (какъвто ще е), а вторият българин спечелил "Оскар" в рамиките на две семици ...