Last news in Fakti

20 Февруари, 2017 21:22 1 388 2

Pink Floyd се събират отново?

  • pink floyd-
  • концерт-
  • събиране-
  • гластънбъри-
  • музикален фестивал-
  • ник мейсън-
  • роджър уотърс-
  • дейвид гилмор

Двама, от тримата живи членове на групата, са съгласни отново да свирят заедно

Pink Floyd се събират отново? - 1

Могат ли прасетата да летят?

Феновете на легендарните Pink Floyd се надяват отговорът на този въпрос да е "да", след като миналата седмица се прокрадна възможността групата да се събере отново, за да участва в музикалния фестивал Гластънбъри това лято, пише Huffington Post.

"Не мисля, че това е много вероятно, но да, не бих изключил тази възможност"", каза барабанистът Ник Мейсън миналата седмица, цитиран от в. "Гардиън".

Мейсън се появи заедно с басиста Роджър Уотърс на представянето на предстояща изложба, посветена на 50-годишнината от началото на музикалната кариера на групата. Експозицията, наречена „Пинк Флойд: Техните тленни останки", ще бъде открита на 13 май в лондонския музей „Виктория и Албърт” и ще съдържа над 350 експоната.

Уотърс също не отхвърли категорично възможността за събиране на групата, но нарече темата "скучна".

"Последното, което чух беше, че Дейвид се е пенсионирал", каза Уотърс, имайки предвид китаристът Дейвид Гилмор. "Чух, че се е оттеглил, а след това чух, че отново се е завърнал, така че не знам какво да кажа", заяви Мейсън.

Миналата година, организаторът на фестивала Гластънбъри заяви, че ще работи усилено, за да събере отново живите членове на групата.

И въпреки че Мейсън и Уотърс нямат нищо против отново да излязат заедно на една сцена, Гилмор неведнъж е отхвърлял идеята за събирането на Pink Floyd, заявявайки, че не може вече да работи заедно със старите си колеги.

Pink Floyd премина през спорна и оспорвана раздяла през 1980 г., когато Мейсън, Гилмор и кийбордиста Ричард Райт (без Уотърс) направиха едно последно турне.

Четиримата се събраха на една сцена за първи път от 1981 г. насам, за да свирят заедно през 2005 г. Три години по-късно Райт почина.

Групата издаде своя финален албум „The Endless River” през ноември 2014 година, но в него не участваше Роджър Уотърс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВЕЖДА

    2 1 Отговор
    Ехее чудесата се случват!
    Сега остава и Куийн да се съберат с Дийкън и да накарат АББА да счупи проклятието...
    Не бе, писна ми от глупости - времето минава, малко ни остана, а такива групи отървахме, заради обиди, егоизъм и алчност!
    Брайън Мей даже книга издаде за "Големия взрив"от скука!
  • 2 гощо

    1 0 Отговор
    СУПЕР!!!!! Дано се случи!!