Last news in Fakti

1 Март, 2017 02:30 2 279 1

Британец съди "Ю Ту" за плагиатство (ВИДЕО)

  • u2-
  • ю ту-
  • плагиатство

След 26 години Пол Роуз най-сетне се реши да даде на съд ирландската група

Британец съди "Ю Ту" за плагиатство (ВИДЕО) - 1

След цели 26 години британският музикант Пол Роуз най-сетне се реши да даде на съд ирландската група U2 за плагиатството на неговата песен "Nae Slappin", предаде Би Би Си.

Искът е бил подаден във федералния съд в Манхатън в Ню Йорк. Роуз е британски китарист и композитор. Според него бандата на Боно неправомерно е копирала песента му и я е включила в албума си от 1991 година "Actung Baby". По думите му ирландците са изплагиатствали големи пасажи от песента му, като са ги включили в заимстваната композиция "The Fly".

Британецът е поискал компенсация от 5 милиона долара. Адвокатът на Роуз заяви, че неговият клиент е решил да подаде иск след 26 години, тъй като през 90-те години на миналия век бил в началото на кариерата си и се боял съдебните дела да не я разрушат.

Агенцията припомня, че групата U2 е една от най-успешните в света и притежава 22 награди "Грами". През 2005 година бандата беше въведена в Залата на славата на рокендрола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хава нагила

    2 0 Отговор
    Миии чакал ги е да узреят и сега ще си вземе всичко на техен гръб, заради пропуснати ползи !
    Браво - еврейска жилка !