Last news in Fakti

2 Март, 2017 10:31 2 250 0

Любителка на селфитата смачка скулптура за стотици хиляди

  • скулптура-
  • творба-
  • тикви-
  • вашингтон-
  • селфи-
  • яйои кусама-
  • безкрайни огледала

Хората се редят на опашки с часове, за да зърнат творбите на Яйои Кусама

Любителка на селфитата смачка скулптура за стотици хиляди - 1

По-малко от седмица, след откриването на изложбата „Яйои Кусама: Безкрайни Огледала" в галерия Хиршхорм във Вашингтон, окръг Колумбия, един селфи-инцидент стана причина за абсолютното унищожение на една осеяна с точки жълта тиква.

Изложбата на емблематичната японска художника, обхваща нейната 70-годишната кариера и включва шест от прочутите ѝ "Безкрайни стаи" — облицовани с огледала стаи, които предават усещането за магическо пространство, което сякаш няма край.

След откриването на изложбата в четвъртък, към галерията се стичат тълпи от посетители, които искат да зърнат тези специално аранжираните стаи, с невероятни визуални ефекти. Много от тях чакат с часове на дълги опашки, преди да успеят да влязат в галерията и да видят работата на Кусама.

Любителка на селфитата смачка скулптура за стотици хиляди

Един от тези посетители, обзет от непреодолимото желание да си направи селфи в една от стаите, стана причина за затварянето на стаята, озаглавена: "Цялата вечната любов, която изпитвам към тиквите“ (2016 г.) (All the Eternal Love I have for Pumpkins), според Artnet.com.

Непохватната любителка на селфитата се спънала в една от тиквите в стаята и я унищожила.

Говорителката на музея Алисън Пек заяви пред artnet, че една от скулптурите е "претърпяла незначителни щети и стаята е затворена временно. Планираме скоро отново да отворим тази стая“.

Няма как да се потвърди какво точно се е случило, тъй като по време на инцидента в стаята не е имало служители на галерията.

Преди време, 4-метрова версия на тази творба с жълти тикви, осеяни с черни точки, се продаде от Сотбис в Хонконг за около $ 780 000.

Любителка на селфитата смачка скулптура за стотици хиляди
Снимка: shutterstock


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА