Last news in Fakti

24 Март, 2017 12:01 1 244 0

Испанска страст залива София

  • софия-
  • испания-
  • международен фестивал-
  • испанска музика-
  • испански танц-
  • abanico

Започна шестото издание на Международен фестивал за испанска музика и танц Abanico

Испанска страст залива София - 1
Снимка shutterstock

През следващите 3 дни, жителите и гостите на столицата ще се завъртят във вихъра на страстни танци и ще се понесат на крилете на чувствена и пламенна музика. От днес (24 март) до неделя (26 март) ще се проведе шестото издание на Международен фестивал за испанска музика и танц Abanico.

Той е създаден по инициатива на 164 испанска гимназия "Мигел де Сервантес" и има подкрепата на Отдела по образование към Посолството на Кралство Испания и Института Сервантес, както и на кметовете на Район „Оборище“ и на Столична община.

В шестото издание на фестивала ще участват инструменталисти, певци, вокални групи и танцьори от България, Румъния, Македония, Италия, Испания, Португалия, Сърбия, Хърватия, Молдова и Швейцария.

Младите изпълнители ще бъдат оценявани от международно жури от утвърдени музиканти, композитори, вокални педагози и музикални продуценти.

Фестивалът бе открит днес, в 164 испанска гимназия, със среща между кмета на Район „Оборище“ Васил Цолов и изпълнителите от чужбина, журито и водачите на делегации.

Програмата продължава в кино „Влайкова“ с конкурс за инструменталисти, а в събота (25 март) ще се пренесе в зала 11 на Националния дворец на културата, където ще се проведе конкурсът за певци и танцьори.

Галаконцертът и награждаването на лауреатите във всички категории ще се случи на 26-ти март отново в зала 11 на НДК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА