26 Юли, 2017 00:15 1 501 1

Нина Николина изправи публиката в Одеса на крака (ВИДЕО)

  • нина николина-
  • одеса-
  • белгийският крал
Нина Николина изправи публиката в Одеса на крака (ВИДЕО) - 1

На 22 юли, копродукцията на Белгия, Холандия и България „Белгийският крал“, в която Нина Николина прави своя кинодебют, спечели Голямата награда Grand Prix на международния кинофестивал в Одеса.
Това отличие се връчва на филма спечелил най-много гласове на публиката на фестивала.

България, в лицето на Нина Николина, като актриса и Мира Сталева, продуцент от българска страна, бяха официалните представители на филма от трите държави. Нина Николина, получи заслужени овации за ролята и на Ана - българска, народна певица, спечелила сърцето на белгийския крал.

На фестивала в Одеса, Нина Николина изправи на крака публика, жури и журналисти с акапелни изпълнения на „Излел е Дельо хайдутин“ в два поредни дни.

Филмът е представен с успех на кинофестивали в над 50 държави. Нина Николина бе официален гост на кинофестивалите във Венеция, Маракеш, Клуж, на които освен с талант, очарова и с визия.
Изпълнителката участва в етноджаз фестивали и концерти и на родна сцена, с участието на изтъкнати музиканти. Формациите изпълняват песни от различни фолклорни области на България в нов аранжимент.

Последният сингъл на Нина Николина е „Яна“ . Песента е в основата си македонска, народна песен, аранжиментът е на Мага. Видеоклипът е по идея на Георги Тошев, реализиран от Павел Червенков и носи фотографския му почерк, лента – в градска , по-скоро условна среда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 македонска, народна песен

    0 4 Отговор
    КО РЕЧИИИ???...