3 Август, 2017 23:00 2 043 3

Журналистка издаде кънтри песен (ВИДЕО)

  • лили друмева-
  • кънтри-
  • песен
Журналистка издаде кънтри песен (ВИДЕО) - 1
Лили Друмева

Българската кънтри певица и журналистка Лили Друмева наскоро издаде нова песен - „Щом съм с теб”. Парчето е акустично, енергично и носи ведро, лятно настроение. В записа участва словашката група Candyfloss.

Лили е автор на музиката, текста и аранжимента, за което получава финансиране от културния фонд на Music Author. В момента певицата подготвя и видеоклип, работейки с известния режисьор Васил Каркеланов.

В началото на август тя тръгва на балканско турне, участвайки на фестивали в Калафат, Ниш и Банско. На 12 и 13 август певицата ще изнесе концерти в Борисовата градина и Южния парк, заедно с нейната група, Lilly of the West. Наскоро музикантите подготвиха нова програма от джаз и суинг стандарти.

На 30 септември и 01 октомври по случай международния ден на музиката и поезията Лили организира международен фестивал за изпята поезия – Sofia Singer Songwriter Fest. Мястото е НДК, клуб Студио 5, от 18:00 часа.

В първото издание на фестивала участват водещи поети с китари от Сърбия, Хърватия, Словения и България, както и формациите Точка БГ и Lilly of the West. Фестивалът е подкрепен от посолствата на Сърбия и Хърватия, както и от Столична Община.

Между 19 и 22 октомври Лили ще участва на международен фестивал за изпята поезия в град Вилнюс, Литва, където ще представи нови авторски песни. Певицата продължава да води и собствено музикално предаване по Радио София, където участват интересни гости.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ник

    0 5 Отговор
    Преди свиреха руски песни и се увличаха по Сталин и Ленин...
    - Сега се увличат по Чърчил- отявленият българофоб, построиха паметник на Рейгън и имаме Българска Кънтри певица...

    - Гнус ме е!
    Не сме мръднали и 1 см. и не сме си научили урока!

    Коментиран от #3

  • 3 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ник":

    Преди глупоста беше тотална, а сега това са единични случаи така, че сравнението ти е неуместно.