4 Ноември, 2017 15:04 946 1

Артист позира гол пред световноизвестни шедьоври (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • артист-
  • пърформанс-
  • барселона-
  • галерия-
  • произведения на изкуството-
  • позира-
  • испанец-
  • женското начало

Испанецът твърди, че провокативните му изпълнения са в името на много важна кауза

Испански артист - бунтар със свободолюбив дух, за пореден път скандализира арт средите с един от голите си пърформънси.

28-годишният Адриан Пино Оливера от Барселона се е специализирал в позирането гол пред шедьоври на световното изкуство. Провокативните му изпълнения все пак успяват да не прекрачат напълно границата на благоприличието, тъй като мъжът винаги позира със скрити, притиснати между бедрата гиниталии, пише британското издание Metro.

Адриан се е разсъбличал пред едни от най-великите произведения на изобразителното и пластичното изкуство, както и пред емблематични архитектурни паметници на културата. Но при последния си пърформанс в лондонската Национална галерия, артистът беше арестуван и стоя зад решетките 7 часа. Той се разсъблече и позира пред картината "Млечният път" на художникът Тинторето, като преди това заля голото си тяло с мастило.

Не за пръв път изкуството на испанеца остава неразбрано от властите. Преди време, когато позира гол пред фонтана "Треви" в Рим, Адриан беше глобен с 500 евро, които обаче но плати. "Никога не плащам, когато творя изкуство, защото това би означавало, че предават своите арт принципи!", твърди испанецът.

Той се определя като "гаджето на Венера" и към месец декември се надява да е успял да позира пред 22 шедьовъра на световното изкуство.

При всяко изпълнение Адриан старателно крие пениса си между своите бедра, не защото се срамува, а защото смята, че женското начало е по-висше от мъжкото. Според думите му, по този начин той извършвал "символична кастрация" над себе си.

"Цялото ми изкуство се основава на необходимостта да съобщя на света, че за мен женското начало стои по-високо от мъжествеността. Аз правя моите голи пърформънси пред световноизвестни творби, които са свързани по някакъв начин с това свещено и божествено женско начало. За да се доближите до тези творби, трябва да се свържете с тяхната енергия", обяснява своята висша цел артистът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СИГОБАРА ИГОТОЧИ

    2 0 Отговор
    ТРЯБВАЛО Е И ДА ОНАНИРА......
    УДАРИ ЕДНА Ч..ИЯ ,ЗА ПО ГОЛЯМ ЕФЕКТ БЕ ЧОВЕК.....
    ХАХАХА...