9 Декември, 2017 11:47 967 2

Стефан Данаилов празнува 75 г.

  • стефан данаилов-
  • актьор

Програмата на юбилея е изненада и за самия професор Данаилов. Режисьор е племенницата му Росица Обрешкова, а сценограф – Елена Иванова

Стефан Данаилов днес навършва 75 години. Дом на неговия грандиозен юбилей ще бъде Народният театър. В 19,30 часа се очаква да дойдат близо 700 гости, сред които президентът Румен Радев, лидерът на ПЕС Сергей Станишев и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Много от екранните и сценични партньори на актьора, както и студенти от всичките му випуски в НАТФИЗ, също ще поздравят Ламбо за 75-тата му годишнина.

Програмата на юбилея е изненада и за самия професор Данаилов. Режисьор е племенницата му Росица Обрешкова, а сценограф – Елена Иванова.

По време на празника ще бъде и официалното представяне на автобиографичната му книга „Романът на моя живот“ със съавтор журналиста Георги Тошев.

От дни в градинката пред театъра има специална изложба, посветена на Ламбо в 32 кадъра. Снимките в нея са селекция на Георги Тошев. Някои са от илюстративния материал към книгата „Романът на моя живот“, а голяма част от тях са кадри от филмови ленти и се публикуват за първи път – предоставени са от личния архив на актьора и от Българска национална филмотека.

Кино "Одеон" пък ще чества рождения ден на Ламбо през целия декември, прожектирайки 10 негови филма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    7 1 Отговор
    Да е жив и здрав. Един от последните истински мъже и човек!
    Няма смисъл от много думи - ВЕЛИК!
  • 2 сульо ипульо

    1 6 Отговор
    Не разбрах,кое му е истинското като мъж.Ако не беше генералски син и без БКП щеше да дреме в миманса.