4 Януари, 2018 13:50 5 159 0

Австралийска суперзвезда ще оценява филмите в Кан

  • кан-
  • фестивал-
  • кино-
  • кейт бланшет-
  • оскар

Актрисата Кейт Бланшет ще бъде председател на журито на авторитетния кинофестивал

Австралийска суперзвезда ще оценява филмите в Кан - 1
Снимки: БТА/АР

На фона на скандалите, разтърсили Холивуд и отекнали по света, организаторите на 71-ия кинофестивал в Кан избраха жена за председател на журито - австралийската актриса Кейт Бланшет, предаде France 24.

Засвидетелствайки ангажираността си към съдбата на всички потърпевши жени, 48-годишната Бланшет неотдавна учреди фондация за подпомагане на жертвите на сексуален тормоз заедно с други видни холивудски звезди, сред които Мерил Стрийп и Натали Портман.

Кейт е едва 12-ата жена, избрана да председателства фестивалното жури - четири години след новозеландската режисьорка Джейн Кемпиън.

Миналата година председател на журито беше испанският режисьор Педро Алмодовар.

Бланшет е известна с екранните си метаморфози - актрисата се е превъплъщавала в образите на реална и приказна кралица - Елизабет Първа в "Елизабет" и "Елизабет: Златният век" и Галадриел във "Властелинът на пръстените" и "Хобит", на екранна легенда - Катрин Хепбърн в "Авиаторът", на жива музикална легенда - Боб Дилън в "Няма ме".

Австралийската суперзвезда е отличена с "Оскар" за най-добра актриса в поддържаща роля за "Авиаторът" и за най-добра актриса в "Син жасмин".

Кинофестивалът в Кан ще се проведе между 8 и 19 май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА