21 Януари, 2018 06:30 3 154 3

Легендарен рокаджия щял да става зидар (ВИДЕО)

  • ерик клептън-
  • зидар-
  • лили фини занук

Ерик Клептън е имал резервен професионален план в далечното минало

Легендарен рокаджия щял да става зидар (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Легендарният британски музикант Ерик Клептън е имал резервен план, в случай че не успее на рок сцената - да стане зидар, съобщи Contactmusic.

На въпрос на колегата си и телевизионен водещ Джулс Холанд по повод документалния филм "Eric Clapton: Life in 12 Bar Blues" за живота му, който отскоро е на екран във Великобритания, какво би правил в случай на провал на избраното поприще, музикантът е отговорил, че е щял да стане зидар или мазач.

"Като млад за кратко съм работил като такъв при дядо ми. Той беше изключителен майстор, много стриктен и благороден. Дядо ми никога не е искал повишение на заплащането. През целия си живот е работил за една и съща заплата", казва 72-годишният Клептън.

Музикантът допълва, че за него е било много важно да следва във всяко отношение етиката, демонстрирана от дядо му.

Документалният филм е плод на сътрудничеството между Ерик и отличената с "Оскар" негова дългогодишна приятелка Лили Фини Занук.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    1 11 Отговор
    Добър музикант е но за мен кралят е Майкъл Джексън

    Коментиран от #3

  • 2 Rambaldievskievichus

    7 0 Отговор
    Сравнението на Slow Hand с М. Дж. е неуместно. Различни стилове музиканти са.
  • 3 ГОРАЗД

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Майкъл Джексън крал на китарата!!!!!!!!!!!??????????Или аз нещо бъркам,или ти нещо не си разбрал!Ако пък сравняваш блусрок китарист,с попрок певец,или не си се интересувал много от музика,или ти плащат на пост!