23 Януари, 2018 14:52 2 828 0

Рисувана мишка получи звезда на Алеята на славата (СНИМКИ)

  • мини маус-
  • мики маус-
  • холивуд-
  • алея на славата

Анимационният герой Мини Маус стана 2627-ата звезда, изобразена на знаменития холивудски булевард

Рисувана мишка получи звезда на Алеята на славата (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

След 90-годишно чакане, най после анимационният герой Мини Маус, екранната половинка на Мики Маус, получи своята звезда на Алеята на славата в Холивуд, съобщиха Contactmusic.

В церемонията участваха генералният директор на Disney Робърт Айгър и певицата Кейти Пери.

Това ще бъде 2627-ата звезда, изобразена на знаменития холивудски булевард. Интересното в случая е, че екранният партньор на Мини, мишокът Мики Маус, се сдоби със своя звезда на Алеята на славата още през 1978 година. Той беше първият персонаж от анимационен филм, удостоен с подобна чест.

Рисувана мишка получи звезда на Алеята на славата (СНИМКИ)

Великият Уолт Дисни създаде мишката с човешки черти Мини Маус през 1928 година. За пръв път тя се появи като приятелка на Мики в късометражния анимационен филм "Steamboat Willie" от 1928 година.

По време на тържествената церемония Робърт Айгър заяви: "След цели 90 години, крайно време беше и Мини да получи своята звезда!". Той припомни, че тя е била герой на над 70 анимационни филма. За това време този персонаж е бил модна икона, феномен на поп културата и герой, създал много радост за децата.

Рисувана мишка получи звезда на Алеята на славата (СНИМКИ)

Певицата Кейти Пери, облечена с тоалет, подобен на този на Мини, заяви, че тя й е била фен още от най-ранна възраст.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА