24 Януари, 2018 23:00 5 751 3

Най-великият филмов злодей (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • жокера-
  • дарт вейдър-
  • ханибал лектър-
  • злодей

Жокера на Хийт Леджър е безспорният победител в класацията

Най-великият филмов злодей (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1

Жокера, пресъздаден от покойния актьор Хийт Леджър в "Черният рицар", е начело в класация за най-великите филмови злодеи на всички времена, съобщи сайтът Digital Spy.

Леджър почина преди филмът от 2008 г. за приключенията на Батман, режисиран от Кристофър Нолан, да излезе на екран. Забележителното му превъплъщение в образа на Жокера беше отличено посмъртно с "Оскар" в категорията за най-добър актьор в поддържаща роля, припомня изданието.

Класацията е съставена след допитване на сайта Ranker. За Жокера на Хийт Леджър са подадени над 20 000 гласа.

На второ място сред най-великите филмови злодеи участниците в допитването са поставили Дарт Вейдър от "Междузвездни войни". Следва Ханибал Лектър от "Мълчанието на агнетата".

Най-великият филмов злодей (ВИДЕО+СНИМКИ)

Най-великият филмов злодей (ВИДЕО+СНИМКИ)

В Топ 10 на най-големите филмови злодеи на всички времена намират място още лорд Волдемор от екранната поредица за Хари Потър, Фреди Крюгер от "Кошмари на Елм Стрийт", Джак Торънс от "Сиянието", император Палпатин от "Междузвездни войни", агент Смит от "Матрицата", Т-800 от "Терминаторът" и Магнито от поредицата "Х-Мен".

Най-великият филмов злодей (ВИДЕО+СНИМКИ)

Най-великият филмов злодей (ВИДЕО+СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    0 1 Отговор
    Палпатин император ли беше във филма? Кой филм съм гледал?

    Коментиран от #2

  • 2 OMG WTF

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Е да. Той е императора от оригиналната трилогия. В епизоди 1, 2 и 3 е сенатор още.
  • 3 митко

    1 2 Отговор
    Жокера на Джак Никълсън е по-добър.Много признание получи Леджър посмъртно.Спорно е колко е заслужено,но за умрелия или добро или нищо.