7 Февруари, 2018 06:26 3 453 3

Купете си китарата на Принс (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • принс-
  • prince-
  • търг

Китара и сценични костюми на музикалната легенда ще се продават на търг

Купете си китарата на Принс (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Носени от Принс сценични облекла и една от прочутите му бели китари са сред вещите, които ще бъдат предложени за продажба на 18 май, когато започва дведневен търг на аукционна къща "Джулиънс окшънс", предаде Contactmusic.

Търгът ще се състои едновременно в интернет и заведението "Хард рок кафе" в Ню Йорк.

Вещите на Принс се продават от членове на семейството му и бивши негови служители, поясниха от аукционната къща.

Електрическата китара "Шектър" е поръчана от Принс през 2002 г. Проектирана е така, че да напомня друга китара, използвана във филма "Пурпурен дъжд", който излезе по екраните през 1984 г.

Купете си китарата на Принс (ВИДЕО+СНИМКИ)

Проектирана е от Дейв Русан и била дарена на служител в имението на Принс "Пейсли парк". Предварителната й оценка е между 10 000 и 20 000 долара.

Ушит по поръчка костюм в електриково синьо, който Принс носел на концерт в "Пейсли парк" с участието на Лени Кравиц, също ще бъде изложен на търга. Предварителната оценка на костюма е 40 000 - 50 000 долара.

Купете си китарата на Принс (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пурпурночервено сценично облекло, което Принс носел по време на турнетата си през 1997 г. и 1998 г., пък е оценено между 6000 и 8000 долара.

Купете си китарата на Принс (ВИДЕО+СНИМКИ)

Търгът ще включва също носени от Принс ботуши с високи токове, негови бижута, облекла, проектирани от "Версаче" и "Прада", музикални награди, постери.

През ноември м.г. китара на Принс бе продадена за 700 000 долара на търг на "Джулиънс окшънс". Платената сума е рекордна за негова китара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    6 6 Отговор
    Бих купил някои вещи на Принс, но при управлението на Геп по-скоро хляб и колбас ще купя, пък после може и едно кафенце

    Коментиран от #3

  • 2 Зомбайо

    2 3 Отговор
    Аз бих взел един Rickenbacker 4004LK обачи няма кинти.
  • 3 Материала

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Няма как да купиш собствените си вещи