13 Февруари, 2018 12:10 3 977 0

Netflix купи българска продукция

  • netflix-
  • филм-
  • продукция

За първи път български филм влиза в платформата

Netflix за първи път закупи българска продукция. Става дума за филмът "Nightworld", сниман именно у нас, чието действие се развива в София.

"Велика сутрин за българската филмова индустрия. Току-що получих потвърждение, че нашият филм "Nightworld" ще се появи в Netflix North America следващия петък, 16 февруари. Това е първата в историята българска продукция, закупена от американската мрежа", написа италианския продуцент Лорис Курчи.

Филмът е завършен през 2016 г. и е описан в IMDb в жанровете хорър трилър, а европейската му премиера бе на 25 август 2017 г. на фестивала "FrightFest" в Лондон. Преди тази премиера Курчи каза в интервю, че "Nightworld" разказва за необичайна сграда в европейска столица, съдържаща ужасна тайна за живота след смъртта.

"Преди няколко месеца „Nightworld” стана първият български филм, прожектиран по кината в Северна Америка. Сега е първият български филм, закупен от мастодонта Netflix. Това е огромен успех за нас, но е само първа стъпка от дългосрочните ни планове. Една от целите ни е да започнем съвместно производство на филми с компании от ранга на Lionsgate и да произвеждаме сериали за Netflix. Пробивът ни на Американският пазар е доказателство, че успеха ни вече 20 години в България не е случаен", похвалиха се Маги Халваджиян и Асен Чанков от компанията-продуцент на филма.

Една от главните роли във филма е поверена на култовия американски актьор Робърт Инглънд (емблематичната му роля е тази на Фреди Кругър от оригиналната поредица в 4 заглавия "Кошмари на Елм Стрийт", 1984 - 1988).

Бившият офицер от полицията на Ел Ей Брет Андерсън (в ролята - Джейсън Лъндън) е назначен за шеф на сигурността на стар блок в София. Около него започва поредица необясними и страховити събития, след което той задълбава в зловещата история на сградата и изучава собствениците и бивши работници в нея. Скоро Брет разкрива зла сила, вградена в основите на зданието, която се мъчи да се освободи и да навлезе в нашия свят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА