23 Февруари, 2018 13:30 2 659 0

Почина един от най-видните учени по библиотекознание у нас

  • радка колева-
  • библиотека-
  • библиотекознание-
  • библиографознание

Радка Колева е издъхнала на 74-годишна възраст след дълго боледуване

Почина един от най-видните учени по библиотекознание у нас - 1
Снимка: ПОТВ

След дълго боледуване тази нощ на 74 годишна възраст е починала дългогодишният директор на народната библиотека "Иван Вазов" в Пловдив - Радка Колева. Поклонението ще бъде в неделя, 25 февруари, от 11 до 13 часа в библиотеката, съобщи за ПОТВ директорът Димитър Минев.

Целият професионален живот на проф. д-р Радка Колева бе свързан с библиотека "Иван Вазов". Тя беше един от най-големите учени в областта на библиотекознанието и библиографознанието.

Автор на много книги, учредител на "Следовни на народните будители", председател на Сдружението "Мемориал на духовността", два мандата общински съветник на Пловдив. Носител е на множество награди и отличия в областта на културата. Радка Колева е носител и на престижното звание "Почетен гражданин на град Пловдив".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА