24 Февруари, 2018 20:59 1 996 1

Саудитска Арабия проведе първия джаз фестивал в историята си (ВИДЕО)

  • саудитска арабия-
  • джаз фестивал-
  • први в историята-
  • джаз музика-
  • изкуство-
  • рияд

групи от САЩ, Великобритания и Близкия изток забавляваха публиката

Саудитска Арабия проведе първия джаз фестивал в историята си (ВИДЕО) - 1
Снимка: shutterstock

Първият джаз фестивал в историята на Саудитска Арабия се проведе под открито небе в столицата на кралството — Риад, съобщи Arab News.

Повече от 2000 души се събраха, за да се насладят на изкуството, храната и музиката по време на тридневния фестивал, в който участваха групи от САЩ, Великобритания и Близкия изток.

Местните жители и чужденците, които посетиха събитието, имаха възможността да чуят джаз формации от Рияд, Бейрут и Ню Орлиънс.

Публиката пригласяше на ливанския изпълнител Шади Нашеф, по време на изпълнението му на култовата песен "Hotel California" на "Игълс" — необичаен момент за ислямското кралство, след като миналата година религиозната полиция определи концертите от този род за зловредни и покваряващи.

Обад Ауад, изпълнителен директор на компанията Time Entertainment, организатор на фестивала, заяви пред Arab News, че Генералния отдел за развлечения на Кралство не само е дал разрешение за провеждането на това мероприятие, но дори е окуражил инициативата, за да покаже на саудитците какво представлява джаз културата.

Саудитска Арабия проведе първия джаз фестивал в историята си (ВИДЕО)
Снимка: Twitter

Въпреки че фестивалът е бил обявен само пет дни преди неговото начало, той успя да привлече доста зрители още в първия си ден, разказа Ауад и допълни, че през следващите два дни присъствието е било още по-голямо.

На джаз феста бе обособена зона пред сцената, разделена на два сектора — за мъже и за жени, но хората предпочетоха да стоят в секторите за семейства, обособени от двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владо Путин

    5 0 Отговор
    Е че то не може мека на тероризма, където са обезглавени повече хора от ИДИЛ и джаз фестивал !?? Това е като другата новина - "Братя Галеви канят Лили Иванова в Дубай"