14 Юни, 2018 00:00 2 704 13

Грандиозен концерт за Рамазан Байрам в Кърджали

  • кърджали-
  • концерт-
  • рамазан байрам

Публиката се наслади и на изпълненията на солистите

По случай големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам, читалище „Юмер Лютфи” изнесе грандиозен концерт във вторник вечерта в Дома на културата в Кърджали.

Културната проява уважиха областният председател на ДПС Изет Шабан, общинският лидер на ДПС в Кърджали и зам.-кмет на община Кърджали Мюмюн Али, общинският лидер на ДПС в Кирково д-р Ерджан Фърънджъ.

Присъстващите не спираха с аплодисментите, омаяни от изпълненията на ансамбъла за турски песни и танци „Кърджали“ с художествени ръководители Юксел Есен и Себахат Неджиб, детската фолклорна група и балетната формация „Сюрприз“.

Публиката се наслади и на изпълненията на солистите от духовното средище – Илайда Шефкед, Берту Мюмюн. Най-бурните аплодисменти бяха за солистката Айсун Ахмед от кирковското село Фотиново, която изпя популярните турски народни песни „Осман ага” и „Дере гелийор”, и с таланта си показа, че в бъдеще ще стане известна певица.

С много аплодисменти бяха посрещнати и изпълненията на народния танц „Ерик далъ“ (Сливов клон) на групата от Фотиново с ръководител Зекийе Хасан. A традиционната игра „Зейбек” потопи зрителите сред чудното вълшебство на турските народни танци.

Концертът, който бе подарък за кърджалийци и гостите на града по случай Рамазан Байрам, завърши с песента „Целият свят да е празник”, изпята на турски език от всички присъстващи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мюмюн

    21 6 Отговор
    Резаните карабини в действие
  • 3 662

    6 1 Отговор
    Браво! Сега разбирам, че имаме балетна формация "Сюрприз" - да поканят Светлана Тоншева от Варна, която беше наградена от Президента на РБ за принос и да се развиват децата!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Перото

    20 5 Отговор
    Това население там трудно може да се нарече българско, не заради разликата в религията, а затова че нито една песен не е изпята на официалния за страната български език. Но пък в същото време ползват всички привилегии на български граждани. Това е резултатът от 28г. усилено потурчване, помусюлманчване и т.н. с благословията на запада разбира се и начело с националните предатели последните 28г, за да може да отслаби България и да обезсили руските позиции в страната... Та така, това там не е България, ми поне да им орежат де що може и при Ердоган да си пеят и танцуват заедно. Това е честното..

    Коментиран от #9

  • 7 Гневен и прокуден Българин

    15 4 Отговор
    Къде си Бай Тошо...Май наистина ще излезеш най-добрият държавник на България в близката ни история...До преди време се смеех на хората които говореха това-сега започвам да ги подкрепям...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хасан

    7 11 Отговор

    До коментар #6 от "Перото":

    Населението е турско,празника е турски и е нормално...

    Коментиран от #11

  • 10 Bogdan

    10 3 Отговор
    Когато Свети Георги или Коледа се празниват така в читалища в Одрин, ще кажа че има реципрочност в респекта на различните култури в България и Турция. Обаче това не става, а ние си прокарваме традиции противоречиви на националните. Нека си пеят за байрам, но да има и песни на български и за България. Правителството ни подкупно е виновно!!! Народът или не му пука или не знае!!!
  • 11 Голям прос

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Населението е потурчено, живял съм там три месеца и видях каквото трябваше.

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 чалма тв

    2 2 Отговор
    пука ми..ни видях снимката на Левски в залата, а би трябвало. В Турция всяка дупка с портрет на Ататюрк, а тук всеки се гаври с нашите герои.